25n
25N
25N

El PP enlletgeix al Botànic una sentència que es deu a una gestió del mateix PP en 2015

Els ultradretans de Vox asseguren que hi ha un pla del Botànic per a “destruir la societat tal com la coneixem”

El PP enlletgeix al Botànic una sentència que es deu a una gestió del mateix PP en 2015
12/09/2019 -

Ahir va ser la primera sessió del nou curs polític en les Corts. Per les passades eleccions i l’estiu pel mig, ha funcionat també com una de les primeres sessions de la legislatura. En aquesta, diversos membres del Consell han detallat objectius de la legislatura i l’oposició ha contestat. Ha sigut la primera compareixença, de la Vicepresidenta i Consellera Mònica Oltra, una de en les que l’oposició ha sigut més dura: des de tirar en cara sentències d’un mateix -PP-, fins a negar la igualtat de gènere -Vox- o descontextualitzar dades de l’atur per a usar-los políticament -Ciutadans-.

Elena Bastidas, del grup popular, ha representat al principal grup de l’oposició per a la primera resposta del curs polític. Aquesta ha acusat Oltra de “deixar de sorprendre” i perdre el seu ímpetu, per a assenyalar-li l’efecte “bumerang” d’alguns dels seus eslògans. Bastidas ha assegurat que era comú escoltar a la Vicepresidenta, quan estava en l’oposició, dir que “els zascas a la gestió del PP li ho fan els tribunals”.

El ‘bumerang’, assegura, es troba en el Tribunal Suprem: “Hi ha tres sentències que constaten la qualitat dels seus serveis. Han ‘racanejat‘ recursos públics. Comprometen la qualitat del servei i la dignitat de les persones de les residències de majors”, ha assegurat. Unes sentències sobre, com ha dit abans, “baixes temeràries”. Alguna cosa, no obstant això, del que és responsable el mateix PP.

En la seua resposta, Mònica Oltra ha assegurat que el que és “temerari” és utilitzar aquesta acusació, perquè saben “al fet que corresponen aqueixes sentències”. “Aqueixes adjudicacions es van fer el setembre de 2015. Sap qui va redactar el concurs? Vostés. La sentència és d’un concurs que van redactar vostés. Quan arribem estava ja en fase d’adjudicació, i la mesa de contractació havia determinat“, ha rebatut entre aplaudiments del seu grup.

“No existeix el gènere”

Un altre dels moments més bastos de la sessió ha sigut amb el primer torn del grup ultradretà Vox. Ana María Cerdán ha sigut l’encarregada de pujar al faristol. Des d’allí, ha assegurat que la seua formació extremista advoca “per la vertadera igualtat“: “Tinga clar que en quant els valencians ens donen la seua confiança, derogarem aqueixes lleis sectàries i totalitàries“.

Segons ha assegurat, davant gestos de perplexitat i alguns riures dels partits del Botànic, el govern “es dedica a un projecte d’enginyeria social destinat a destruir la societat tal com la coneixem“. Relata que la societat actual “basada en l’humanisme cristià i la família” és alguna cosa que el Govern valencià desitja extingir, i té un pla orquestrat per a això.

Abans d’acomiadar-se, ha assenyalat que dedicaria “una mica del seu temps per a explicar-los que el gènere no existeix“, en contradicció amb una cosa bàsica de les Ciències Socials: “Existeix la persona amb dos sexes, home i femella. Iguals en dignitat i drets, però diferents biològicament i complementaris”, ha assegurat. Per això, advoca per derogar totes les lleis socials, com la de Violència de Gènere o la coneguda com a Llei Trans, perquè “criminalitzen i fan culpable a una part de la societat”.

“Vostés solets”

Ciutadans, pel seu costat, ha repetit una acció que ja va realitzar la setmana passada: descontextualitzar les dades de l’atur d’agost per a argumentar una suposada destrucció d’ocupació i lideratge en aquest. “La Comunitat Valenciana és líder en desocupació en tota Espanya. Amb un total de 13.000 aturats més en aquest mes d’agost”, ha asseverat María Quiles.

Quiles ha parlat d’ocupació malgrat que el debat era sobre serveis socials perquè, assegura, “l’ocupació és la millor política social”, ja que permet “poder pagar els llibres dels seus fills” -encara que aquests són gratis gràcies a la Xarxa Llibres de la Conselleria d’Educació-.

Segons les dades d’ocupació als quals es refereix, la Comunitat va perdre a l’agost 13.093 persones en ocupació, la dada més elevada de només aqueix mes en l’Estat. Obliden, igual que en el comunicat de la setmana passada, que l’afiliació a la Seguretat Social, segons les dades interanuals, ha augmentat un 2,81%. Això vol dir que hi ha 51.512 persones més amb ocupació ara que l’any passat.

Assegura Quiles que la política del Botànic és “continuar engreixant aqueix sector públic dependent del Consell, amb més agències i observatoris”: “Tinc clar que el que s’han proposat és acabar amb l’atur vostés solets“.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − sis =