25n
25N
25N

El PPCV adverteix que Oltra "posa en escac" les subvencions als ajuntaments per a gestionar la dependència

El PPCV adverteix que Oltra "posa en escac" les subvencions als ajuntaments per a gestionar la dependència
19/01/2020 -

La portaveu adjunta del PP en Les Corts, Elena Bastidas, ha denunciat aquest diumenge els “retards” en la “renovació de les subvencions en els municipis de la Comunitat” de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat, una situació que segons ha advertit “posa en escac la tramitació dels expedients” i “fa preveure un col·lapse del sistema” de dependència.

Bastidas ha assenyalat que “els ajuntaments, a conseqüència d’aquesta situació, podrien arribar a perdre la tercera part de la seua plantilla, que se sustentava amb aquestes subvencions” i ha afegit que “en algunes localitats la dada podria ser pitjor, la qual cosa dibuixa un panorama desolador i fa preveure un embós en la recepció de les ajudes”, ha informat el PP en un comunicat.

“La morositat d’Oltra té un efecte multiplicador entre els més vulnerables”, ha assenyalat, al mateix temps que ha advertit que el mes de desembre passat “va caducar la subvenció que la Generalitat tenia amb els ajuntaments perquè tramitaren ajudes socials”.

La dirigent ‘popular’ ha afirmat que es tracta d’unes ajudes que “deuen ara publicar-se i concedir-se de nou”, alguna cosa que “podria alentir mesos la seua concessió”.

A partir d’aqueixa data, ha assenyalat, “es començaran a tramitar les peticions, la qual cosa converteix l’ajuda final en un viacrucis innecessari per a les persones sense recursos”, ha advertit, i ha denunciat que “la falta de planificació de la conselleria la paguen els majors, menors i dependents de la nostra Comunitat”.

Bastidas ha assegurat que aquesta situació “dispararà les llistes d’espera de la renda garantida i de dependència, ja de per si en estat d’alarma”, ja que “unes 30.000 persones en la Comunitat Valenciana segueixen a l’espera de les prestacions de dependència”.

“Actualment, tal com han denunciat les plataformes en defensa de la Dependència, els valencians passen de mitjana entre 25 i 18 mesos perquè es resolga el seu expedient”, ha remarcat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + dotze =