25n
25N
25N

El PP adverteix que ha augmentat un 32% el tràfic de drogues a la ciutat en el segon trimestre

El PP adverteix que ha augmentat un 32% el tràfic de drogues a la ciutat en el segon trimestre
04/08/2020 -

El regidor del grup municipal popular a l’Ajuntament de València, Santiago Ballester, ha mostrat la seua “preocupació” per l’augment dels delictes de tràfic de drogues registrats en aquest segon trimestre a la ciutat, segons el balanç de criminalitat del Ministeri d’Interior.

“Es constata una baixada de la delinqüència que coincideix amb el període del confinament, no obstant això hi ha una dada molt alarmant respecte al tràfic de drogues. Detectem una pujada del 32,45% respecte a l’any passat, mentre que a la província de València aquest tipus de delictes baixa un 2,24%”, ha destacat Ballester.

A 30 de juny s’han registrat 200 delictes relacionats amb el tràfic de drogues, enfront dels 151 del mateix període de l’any passat. A més, en el primer trimestre de l’any ja es van produir 86 delictes de tràfic de drogues i en el segon 114 delictes, la qual cosa suposa un increment del 133% respecte al trimestre anterior.

“Són dades alarmants perquè la pujada es dispara a la ciutat”, ha afegit Ballester, que ha explicat que mentre a Espanya ha incrementat el delicte de tràfic de drogues un 0,91%, enfront de la Comunitat, que es troba per damunt de la mitjana nacional amb un 3,25%.

En aquest sentit, Ballester ha demanat al govern de Joan Ribó i del PSPV un reforç policial en les zones calentes de la ciutat. “És molt important redoblar esforços en aquestes zones per a poder combatre aquest delicte que és una xacra contra la salut pública. La lluita contra les drogues ha de ser un objectiu prioritari per a l’equip de govern. Per això, és necessari que els agents policials compten amb tots els recursos necessaris per a fer el seu treball en condicions òptimes. Necessiten material de protecció, jupetins i vehicles en condicions”, ha postil·lat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 4 =