25n
25N
25N

El PPCV adverteix que el 60% de les exportacions valencianes al Regne Unit "estan en risc" per "la deixadesa" de Puig

El PPCV adverteix que el 60% de les exportacions valencianes al Regne Unit "estan en risc" per "la deixadesa" de Puig
03/08/2019 -

El portaveu d’Indústria i energia del Grup Parlamentari Popular (GPP), Felipe Carrasco ha assenyalat hui que a només 90 dies d’un possible Brexit dur la Comunitat Valenciana “no està preparada” el que podria posar en risc el 57% de les exportacions valencianes al Regne Unit.

Carrasco ha assenyalat que l’estratègia del Consell davant l’eixida del RU de la Unió Europea (UE), és “postureo” perquè mai s’han materialitzat mesures reals “només titulars i fotos” una “política façana” que preocupa “i molt” al sector.

Així, ha assenyalat que tots els sectors i les entitats econòmiques valencianes alerten des de fa mesos de les “terribles conseqüències” que tindrà sobre l’economia valenciana un Brexit dur mentre Puig “segueix sense aprovar mesures”. És més, ha criticat, en lloc de posar en marxa una bateria d’iniciatives per a frenar els efectes i preparar al teixit empresarial valencià parla d’un post-brexit”.

“Puig ha abandonat a la indústria valenciana” ha afegit, “no ha preparat a la Comunitat per a aquest nou escenari, per a prevenir les conseqüències. Per contra, assumeix les pèrdues i ja està pensant en post-brexit en lloc de preparar l’arribada per a frenar els efectes, desolador”.

Així, el portaveu d’Indústria ha enlletgit que el President fa quasi un any ja va anunciar que prepararia mesures una estratègia per a afrontar l’eixida del RU, no obstant això, un any després fa “un remake” i torna a anunciar mesures que “no s’han materialitzat en cap proposta real ni efectiva, i el Brexit ja està ací”.

Per al PPCV aquesta situació és molt greu perquè des de fa molts mesos ja se sap que un Brexit dur afectaria almenys el 57% de les exportacions valencianes i en sectors determinats, es preveuen pèrdues de 200 milions d’euros.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × tres =

museo etnologia
ficcions 2019-2020