25n
25N
25N

El PP acusa Oltra d'haver-hi "precaritzat fins a límits insospitats" el sistema de dependència

El PP acusa Oltra d'haver-hi "precaritzat fins a límits insospitats" el sistema de dependència
02/07/2020 -

La portaveu de Política Social del PP en Les Corts, Elena Bastidas, ha assegurat que amb la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, les persones dependents de la Comunitat Valenciana “estan a la cua d’Espanya en inversió”, ja que destina “800 euros menys del que destinava l’últim Consell del PP”. “Ha precaritzat el sistema fins a límits insospitats”, ha assenyalat.

Bastidas ha explicat que la inversió pública per dependent en la Comunitat ha caigut quasi un salari Mínim Interprofessional (SMI) des que governa Oltra i Puig, ja que en 2015 superava els 7.100 euros, “per damunt de la mitjana espanyola”, i ara és de 6.300, una reducció d’11,2% per persona dependent, segons les dades recollides en l’Imserso i l’Associació de Directors i Gerents de Serveis Socials.

“Si comparem aqueixa xifra amb la despesa en plena crisi econòmica la dada és encara més esgarrifosa perquè en 2009 amb el PP s’invertien 12.246 euros enfront dels 6.364 d’Oltra”, ha afegit Bastidas, que ha indicat, per tant, que la consellera “ha retallat a la meitat la qualitat de l’atenció als dependents”.

Al seu judici, la vicepresidenta “gestiona pensant en la quantitat, però no en la qualitat perquè si el sistema no és capaç de generar les ajudes que necessiten els més vulnerables només genera frustració i precarietat”.

Ha agregat que el temps mitjà (en nombre de dies) de tramitació d’expedients de dependència des de la sol·licitud fins a la resolució “pot arribar fins als 536 dies, 110 dies més que en la resta d’Espanya”, la qual cosa suposa “quasi 16 mesos d’espera”.

MÉS D’11.000 MORTS SENSE PRESTACIÓ

Així mateix, ha afirmat que des que Oltra dirigeix les polítiques socials en la Comunitat quasi 11.000 persones han mort esperant la dependència, unes “dades esgarrifoses”. Per això, li ha demanat que “done la cara” i “deixe d’amagar-se”.

Bastidas s’ha referit d’aquesta manera a les dades conegudes després de la publicació de l’Informe realitzat per l’Associació de Directors i Gerents de Serveis Socials en el qual es constata que des de principi d’any en la Comunitat més de 2.100 persones han mort abans de rebre l’ajuda per a la dependència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − dos =

CCCC
torrent