25n
Orgull
Orgull

PP s'abstindrà en el decret per a exhumar a Franco, però Casado insisteix que és una "cortina de fum"

PP s'abstindrà en el decret per a exhumar a Franco, però Casado insisteix que és una "cortina de fum"
27/08/2018 -

El PP s’abstindrà finalment en la votació en el Congrés del decret llei del Govern per a exhumar les restes de Franco del Valle dels Caiguts i no votarà en contra, encara que el seu president, Pablo Casado, ha carregat contra la mesura per entendre que és una “cortina de fum” davant la “incapacitat” de l’Executiu per a governar i mitjançant un ús indegut del decret llei.

En declaracions prèvies a la Diputació Permanent del Congrés, Casado ha explicat que el seu partit serà així “coherent” amb l’abstenció que també va mantenir fa uns mesos en el Congrés, davant una proposició no de llei per a ampliar la Llei de Memòria Històrica en la qual el Govern es base per a aprovar ara est decrete llei per la via urgent.

“El Govern ha hagut d’anar-se al Valle dels Caiguts a intentar tapar la seua incapacitat per a governar i sobretot la seua incompetència per a mirar al futur”, ha dit Casado, que ha acusat al PSOE de trencar amb la història del seu propi partit i “el consens bàsic en els quals el PSOE va ser fonamental”, els de Transició.

Després de conéixer-se l’abstenció del PP, el decret llei no explica de moment amb el vot en contra de cap dels grans grups perquè Ciutadans també ha anunciat la seua abstenció. El Govern va anunciar el divendres en aprovar-ho que una vegada que siga convalidat pel Congrés, el decret es transformarà en projecte de llei per a obrir a porta a una reforma més profunda de la Llei de Memòria.

ELS “CADENATS” DEL 78 DE PABLO IGLESIAS

El dirigent ‘popular’ s’ha dirigit de fet als socialistes, “si queden” membres del PSOE que defensen “aqueixa concòrdia de la transició nacional”, i els ha reclamat que li pregunten al president del Govern, Pedro Sánchez, si vol seguir per la senda de la Transició o “vol trencar els cadenats al model del 78 com va demanar Pablo Iglesias.

Casado ha insistit que amb l’exhumació de Franco es reobrin al seu judici ferides tancades i “amnistiades” i s’aborda a més des d’un decret llei urgent que no és necessari per a una mesura així. El Govern, ha conclòs, està “acabant” amb la separació de poders en recórrer a aquesta via legislativa que limita el paper del Congrés i del Senat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × dos =