25n
Orgull
Orgull

El PP obri les portes a Vox per a integrar la coalició de 'España Suma' i fer front a la fragmentació de vot

El PP busca estendre la fórmula de ‘Navarra Suma’ a altres Comunitats Autonómas

El PP obri les portes a Vox per a integrar la coalició de 'España Suma' i fer front a la fragmentació de vot
22/08/2019 -

La sotssecretària de Política Social del PP, Cuca Gamarra, no veu inconvenient que Vox forme part de la coalició electoral ‘España Suma’ que està plantejant el PP, repetint la fórmula de Navarra Suma, per a fer front a la fragmentació del vot de centredreta.

“Vox és un partit constitucionalista i no veig inconvenient que no forme part d’aquesta proposta, està oberta als partits constitucionalistes per a fer front a la fragmentació”, ha reconegut Gamarra en una entrevista en Cadena Ser, recollida per Europa Press, en la qual ha explicat la iniciativa de ‘España Suma’ com a mecanisme per a fer útil el vot de centredreta.

La dirigent del PP considera positiu repetir la fórmula de Navarra Suma, la coalició electoral formada pel PP, UPN i Ciutadans, a nivell nacional si es produeix una repetició electoral per a aglutinar tot el vot del centredreta i obtindre millor resultat en les urnes.

“El plantejament que hem fet té el seu reflex en ‘Navarra Suma’ i en principi el model és amb Ciutadans perquè ja hagut una experiència”, ha manifestat Gamarra, que no descarta la integració de Vox en la proposta que “busca sumar a tots els partits constitucionalistes”. “Vox pot perfectament participar, però encara no ha format cap coalició amb el PP en eleccions prèvies”, ha explicat.

“‘GALÍCIA SUMA’ ÉS EL PROPI PP, QUE JA TÉ MAJORIA ABSOLUTA”

En aquest sentit, el PP està estenent la fórmula a altres Comunitats Autònomes com Galícia, Ceuta o Melilla, on ja s’han registrat les marques ‘Galícia Suma’ o ‘Melilla Suma’, per a reagrupar tots els vots de centredreta després de la repercussió en les passades eleccions del 26 de maig on alguns territoris van obtindre menys escons.

No obstant això, s’ha referit en concret al cas de Galícia, on ha recordat que en aquesta comunitat autònoma el PP té majoria absoluta: “A Galícia estem parlant d’un PP amb majoria absoluta i evidentment ací ja és Galícia Suma el propi PP”.

“Evidentment la fragmentació ha tingut un cost important a La Rioja, però si no s’haguera produït aqueixa fragmentació, el centredreta estaria governant ací”, ha manifestat l’exalcaldessa de Logronyo, que considera que la victòria del PSOE a l’Ajuntament i Comunitat Autònoma de La Rioja ha sigut fruit de la fragmentació.

Així mateix, ha insistit a crear una plataforma en altres territoris espanyols per a reagrupar el vot d’aquestes forces i millorar el resultat electoral.

Amb tot, Gamarra considera que si PP i Ciutadans hagueren concorregut junts a les eleccions generals, haurien obtingut majoria absoluta al Senat i “probablement” en el Congrés. “Estic convençuda que als votants de centredreta els sembla molt interessant buscar un instrument per a fer arribar a aquestes forces al Govern”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 2 =