25n
Orgull
Orgull

El PP diu que 9 de cada 10 valencians es beneficiaran de la seua proposta de baixada de l'IRPF

EP

El PP diu que 9 de cada 10 valencians es beneficiaran de la seua proposta de baixada de l'IRPF
05/04/2019 -

El cap de llista del Partit Popular a les Corts Valencianes, Pepe Císcar, ha assegurat que “nou de cada deu” valencians es beneficiaran de la baixada de l’IRPF que proposa el Partit Popular en la Comunitat Valenciana”. Císcar ha defensat que “es tracta d’una revolució fiscal en tota regla que dinamitzarà l’economia, portarà ocupació i deixarà els diners en la butxaca dels ciutadans”.

Així les coses, per al PP més de 700.000 alacantins pagaran menys imposats gràcies a la seua proposta per a reduir al 7% de l’Impost de la Renda (IRPF) en el tram autonòmic per als contribuents que declaren fins a 35.000 euros, la qual cosa suposa el 90% dels declarants.

“En el Partit Popular pensem que el consum és la roda que mou l’economia i com més diners tinguen els ciutadans més podran consumir”, ha manifestat Císcar, que ha calculat que en el conjunt autonòmic seran 1.950.000 persones les que es beneficien de la proposta.

La mesura fiscal anunciada per la candidata del Partit Popular, Isabel Bonig, es basa en tres eixos: Reducció del tram autonòmic un 7% de l’IRPF per a les rendes més baixes; supressió del tram autonòmic dels impostos de Successions i Donacions; i, baixada progressiva de l’Impost de Transmissió Patrimonial, que es paga sobre la compra d’habitatges, locals o terrenys.

En aquest cas, Císcar ha posat com a exemple: “Qui compre un habitatge de 200.000 euros paga ara un 10%, és a dir, 20.000 euros; si Isabel Bonig governa, els ciutadans s’estalviaran 8.000 euros”. Per als immobles de fins a 200.000 euros, el tipus impositiu serà del 6%; a partir d’ací serà el 8% mentre que es manté del 10% per als habitatges superiors al milió d’euros “perquè creiem en una fiscalitat progressiva i qui més tinga, que pague més”.

A més, Císcar ha incidit que “la reducció en els impostos de la compravenda d’habitatges suposaran un plus de competitivitat per al sector immobiliari de la Costa Blanca enfront d’altres destinacions turístiques com la Costa del Sol o Balears, perquè quan un estranger es pensa on comprarà la seua residència vacacional mirarà molt el preu i les condicions”.

ASSUMIBLE, SI ES RACIONALITZA

Sobre les crítiques del candidat socialista a la Generalitat, Ximo Puig, per considerar “irresponsable” la proposta fiscal del PP, Císcar assegura que “són propostes serioses i rigoroses”.

El candidat ha afirmat que “la revolució fiscal d’Isabel Bonig és assumible si racionalitzem el sector públic autonòmic”.

Com a exemple, l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), “gasta cinc milions d’euros en sous per a donar subvencions d’un milió quan aqueixa tasca la podia assumir la Conselleria”, o la “mala gestió” en la nova televisió autonòmica, amb un pressupost de 55 milions d’euros i que ha donat 48 milions de pèrdues en el seu primer any d’emissió.

Císcar ha lamentat que “el PSOE i Ximo Puig han apujat un 31% els impostos als ciutadans els últims quatre anys, la qual cosa suposa 3.000 milions d’euros més per a la Generalitat Valenciana, i, no obstant això, no es traduït en una millora dels serveis públics en la Comunitat”, amb “un increment de les llistes d’espera” als hospitals. “Això sí que és irresponsable”, ha assegurat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + 1 =