25n
25N
25N

PSOE i Compromís de Godella: "Per descomptat, pacte amb l'esquerra"

Eva Sanchis (Compromís) i Teresa Bueso (PSOE) coincideixen en que volen continuar amb un govern de coal·lició a Godella i traçar els pròxims objectius de la legislatura

PSOE i Compromís de Godella: "Per descomptat, pacte amb l'esquerra"
05/06/2019 -

Després d’un escrutini en el qual van ballar especialment els números, el PP va guanyar les eleccions municipals de Godella de 2019. No ho va fer, no obstant això, amb majoria absoluta, per la qual cosa el bloc de l’esquerra tindria l’oportunitat de deixar als ‘populars’ liderats per José María Musoles en l’oposició. A poc més d’una setmana per a la investidura, sembla que serà el més probable, ja que tant Compromís com PSOE (amb 4 escons cadascun) estan disposats a formar un pacte d’esquerres juntament amb Podem-EUPV i mantenir, així, el govern d’aquesta última legislatura.

Per darrere de Musoles va quedar Eva Sanchis, l’alcaldessa en funcions i número u en la llista de Compromís. La candidata va aconseguir 4 escons, els mateixos que en 2015, encara que amb una diferència de prop de 200 vots menys, un resultat que ha valorat com a “positiu”: “És difícil guanyar quan hi ha una situació econòmica tan complicada com la de Godella, que no ens ha permés fer grans inversions i, per tant, no hem aconseguit la màxima eficiència. Per això, aguantar amb aquest resultat és molt positiu”.

Així mateix, Sanchis considera que aquesta disminució de vots no es deuria principalment a una participació més baixa (ha baixat del 74,4% en 2015 al 66,3%) i que l’important per al seu partit és el percentatge, que només ha disminuït 4 dècimes. No obstant això, assenyala: “S’han celebrat moltes eleccions en aquest últim any i la gent està cansada. M’alegre que les votacions s’hagen mantingut en les autonòmiques i generals, però m’agradaria que això també haguera passat en les europees i municipals, que són les més pròximes al dia a dia de les persones”.

Respecte a possibles acords per a formar govern, l’alcaldessa en funcions és clara: “Per descomptat, un pacte amb l’esquerra”. De moment, avança que demà començaran les negociacions per a parlar del “què”, “i ja vindrà el qui”.

Sobre aquesta qüestió també s’ha manifestat Teresa Bueso, la candidata del PSOE i regidora d’Educació i Igualtat en funcions. En aquest cas, la seua formació s’ha posicionat en tercer lloc després de sumar 200 vots i 1 escó més que li permeten empatar amb Compromís, amb menys de 30 vots de diferència. “Volem mantenir un govern de progrés com el que hem tingut ara”, explica.

Bueso ha afegit que l’objectiu en aquest moment és “dialogar i aconseguir consens per a seguir com fins ara, amb les esquerres en el govern” i que es reunirà l’executiva per a veure quin full de ruta seguir.

Respecte als seus resultats, la socialista opina que han millorat com un reflex dels resultats nacionals i del Pacte del Botànic: “Eixe canvi d’aires ha arribat a Godella. Estem molt contents per haver aconseguit 1 escó i 200 vots més i que Compromís i Podem-EUPV s’hagen mantingut”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − cinc =

Informacion coronavirus
escalante
Informacion coronavirus