25n
25N
25N

El professorat associat de la UV es planteja una nova vaga

Entre altres mesures, reivindiquen equiparar-se a la resta de docents, afavorir la conciliació amb altres llocs de treball i tindre un salari digne

El professorat associat de la UV es planteja una nova vaga
19/02/2019 -

La Plataforma de Personal Docent i Investigador (PDI) Associat de la Universitat de València (UV) es planteja fer noves mobilitzacions per a reivindicar els seus drets junt amb el professorat d’altres universitats valencianes. Aquest va ser un dels punts de l’última assemblea del col·lectiu del passat dia 12 de febrer, que d’acordar-se amb la resta de centres, podria traduir-se en vaga intermitent la setmana del 8 al 12 d’abril, principalment.

Els docents associats denuncien tindre menys drets que la resta de professorat universitari

Així ho ha confirmat el portaveu de la plataforma, Vicent Monroig, que assegura que és una proposta a pactar amb altres universitats públiques valencianes. De moment, ha indicat, s’estan fent contactes amb el cos docent associat de la Universitat Jaume I (UJI) i la Universitat Politècnica de València (UPV) i també hi ha professorat de la Universitat d’Alacant (UA) que està al corrent.

Tal com mostra l’acta de l’assemblea que van mantindre, es proposen enviar una carta a Ximo Puig, President de la Generalitat Valenciana, i a Vicent Marzà, Conseller d’Educació, per a explicar la seua situació laboral, que també volen traslladar al Secretari Autonòmic d’Educació, Miquel Soler: estabilització de les figures més precàries perquè es puguen promocionar, equiparació a la figura de la resta de docents, mantenir-los en les assignatures en què estan especialitzats, afavorir la conciliació amb altres llocs de treball, exercir com a investigadors principals, tindre drets polítics per a prendre decisions als departaments, etc.

Aquestes reivindicacions van manifestar-se amb una vaga indefinida en febrer i març de l’any passat, així com durant uns dies d’octubre. Però l’esperit és el mateix, segons confirma i va explicar Monroig anteriorment: “La nostra és una situació precària i injusta. Cobrem 5 euros per hora de treball i no es paga el temps de preparació de les classes ni les correccions”.

D’aquesta manera, i davant la proximitat de les Eleccions Autonòmiques del 26 de maig, la Plataforma de Personal Docent i Investigador (PDI) Associat de la UV proposa fer vaga abans de l’inici de la campanya a Les Corts, durant la setmana del 8 al 12 d’abril. “A més, podríem afegir els dies 11 i 12 de març, així com el 8 i 9 de maig”, adverteixen. De moment, caldrà esperar la resposta de la resta d’universitats públiques valencianes i de les institucions.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − tres =

programacion rialto
museo etnologia
ficcions 2019-2020
ficcions 2019-2020