25n
25N
25N

Posaries un carrer o plaça amb el nom de Rita Barberá?

Posaries un carrer o plaça amb el nom de Rita Barberá?

Ha passat una setmana des de la mort de Rita Barberá en un hotel madrileny. El dilluns es va celebrar el seu funeral després d’un decés sobtat del qual la ciutat encara no ha aconseguit recuperar-se. Antonio Cañizares, el cardenal arquebisbe de València, va demanar respecte i moderació als mitjans de comunicació. “Han de dir la veritat”, va dir. Amb el seu advertiment volia evitar la “destrucció de la societat i d’Espanya”.

És cert que una figura pública com ella desperta suspicàcies. Potser l’exalcaldessa siga la figura política més important en les últimes dècades per a València, algú que despertava odis i amors en proporcions equivalents. No és per a menys en considerar la gran quantitat d’esdeveniments que es van impulsar en el seu mandat o les megaconstruccions, amb el Cas Taula, el desastre del Metro de València o el “caloret” com a teló de fons.

Durant esta setmana ha sorgit una idea entre els seguidors de Rita, aquells que volen conservar el seu llegat i utilitzen les possibilitats en la xarxa per a aconseguir les seues finalitats. “Poner a una plaza o calle de Valencia el nombre de Rita Barberá”, resa la petició creada per Ciudadan@s de València en Change.org, un lloc conegut per reunir signatures i convocar a interessats per diferents causes. La demanda va dirigida a l’Ajuntament de València, la Generalitat Valenciana, Joan Ribó, Mariano Rajoy i Ximo Puig.

Al tancament d’esta edició, més de 10 000 persones han lliurat el seu suport a esta sol·licitud fundada en els més de “24 anys de dedicació a València i als valencians”. Però no és primera vegada que la seua figura percep un suport d’esta magnitud. La petició per a suspendre el seu aforament va sobrepassar les 60 000 signatures.

Naturalment, va sorgir una altra petició en la mateixa plataforma, però absolutament contrària: “Impedir que algo en València lleve el nombre de Rita Barberá“. Per la seua banda, són més de 17 000 signants de la carta dirigida a Compromís i a l’Ajuntament que expressa que es “pot honrar la seua memòria sense necessitat de faltar al respecte a totes eixes persones a les quals Rita Barberá va fer tant dany durant els seus 24 anys com a alcaldessa de València”.

Esta petició, que desitja impossibilitar l’honor onomàstic a Barberá en qualsevol “carrer, avinguda, parc, plaça, pont o aeroport”, es basa en la burla pública de l’exalcaldessa a les víctimes de l’accident del metro, a l’insult als extreballadors de RTVV i el seu intent de destrucció del Cabanyal a partir de l’extensió de l’Avinguda Blasco Ibáñez. Però sobretot, es recalca que no va ser una bona alcaldessa i no mereix un reconeixement tan rellevant com el que es pretén.

Amb estos antecedents s’encén el debat: mereix la ciutat de València el nom de Rita Barberá en uns dels seus carrers, places o llocs públics?

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 4 =