25n
25N
25N

"Por delante y por detrás/ per davant i per darrere", la comèdia revelació per a arrancar el 2019

L’obra bilingüe en valencià i castellà s’interpretarà fins al 20 de gener amb una sessió especial en cap d’any per a donar la benvinguda al 2019 amb els actors

Font: Teatre Talía

"Por delante y por detrás/ per davant i per darrere", la comèdia revelació per a arrancar el 2019
19/12/2018 -

Els riures estan garantits en el Teatre Talía de València. I és que fins al 20 de gener un bon número de reconeguts actors valencians pujaran al seu escenari per a interpretar “Por delante y por detrás/ per davant i per darrere”, una comèdia bilingüe en valencià i castellà dirigida per Alexander Herold, adaptada per Paco Mir i versionada al valencià per Juli Disla de l’obra original de Michael Frayn.

El teatre és el fil conductor d’aquesta doble comèdia. Per davant, el públic veu els assajos d’una companyia de teatre que representarà “M’ensenyes la sardina?” i per darrere, comprovarà què amaga la relació entre l’elenc: renyines, enfrontaments, enveja o falsedat. El que la caracteritza és, en efecte, mostrar una doble cara en la qual els actors i actrius tenen molt present que “l’espectacle ha de continuar”.

Juli Disla: “Està tenint molt bon acolliment perquè és una grandíssima comèdia i una bona oportunitat per al públic”

Així, Juli Disla destaca que la pròpia “fusteria” o estructura de l’obra en la qual la realitat juga amb la ficció és tot un encert en aquest espectacle bilingüe. “Els valencians parlem valencià o castellà en unes situacions o unes altres, així que la nostra essència encaixa perfectament en l’obra”.

Els qui posen vida als seus personatges són Vanesa Cano, Sergio Escribano, Ferran Gadea, Paula García Sabio, Nelo Gómez, Carme Juan, Paula Llorens, Miquel Mars i Sergio Villanueva. “L’elenc és fantàstic, són actors i actrius que dominen la comicitat i el ritme i darrere hi ha molt de treball que fa que la gent el gaudisca”, valora Disla.

“Por delante y por detrás”, de Michael Frayn, s’ha traduït en 28 idiomes, s’ha representat en 50 països des de la seua estrena a Londres i reuneix a més de 12 milions d’espectadors el món que s’ampliaran amb la proposta valenciana de Paco Mir, Alexander Herold i Juli Disla. De moment, la valenciana està triomfant perquè, en paraules de Juli Disla, “és una grandíssima comèdia on el públic té l’oportunitat de passar una bona estona”.

El Teatre Talía de València obri les portes a aquesta funció de dimecres a divendres a les 20 hores, els dissabtes a les 18 i a les 21 hores i els diumenges a les 18.30. A més, el 31 de desembre farà una sessió especial de Nit de cap d’any des de les 22.30 fins a les 23.40 hores aproximadament perquè el públic puga brindar i donar la benvinguda a l’any 2019 juntament amb els actors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − sis =

torrent