Política

Naix la versió valenciana de "Societat Civil Catalana" per a lluitar contra "l'adoctrinament"

L’entitat afirma que existeixen conflictes existents a la Comunitat i prometen llibertat i igualtat

1 minut

SOCIEDAD_CIVIL_VALENCIANA

Tots coneixen la línia de Societat Civil Catalana després de les manifestacions en pro de la unitat d'Espanya. Ara arriba al País Valencià, la "Societat Civil Valenciana" que assegura que és independent i no depén de ningú. Aquest dimarts s'ha presentat en societat per a ser un "contrapés necessari per a arribar on la política no pot arribar" i enfront de "la manipulació i l'adoctrinament".

El President de l'entitat és Fernando Mut Oltra que qualifica l'entitat d'independent del poder polític i de l'econòmic". Precisament una de les condicions indispensables de tots els seus membres és ""tenir el sentit de pertinença a Espanya i a la Unió Europea".

Mut ha denunciat la "creixent arbitrarietat" en les decisions polítiques i, enfront d'aquesta problemàtica, ha presentat Societat Civil Catalana com a "fills de la raó" i provinents de la societat civil, que "no és necessària ara, sinó en qualsevol cas".

"CONFLICTES" A LA COMUNITAT VALENCIANA

Fernando Mut ha sostingut en la seua compareixença que existeixen "conflictes" a la Comunitat sobre els quals Societat Civil Valenciana pretén incidir, com el "sentiment de discriminació" en Educació, els temes mediambientals i de l'aigua o el "problema territorial" que provoca que "Alacant i Castelló estan molt separats de València".

Sobre el "conflicte educatiu" que observen, el president d'aquesta nova entitat ha argumentat que respecten "la identitat valenciana, però també l'espanyola i l'europea".

Preguntat per la relació d'aquesta associació amb Societat Civil Catalana, Mut ha explicat que existeixen "espais similars" a Balears, Canàries, Andalusia, Navarra i Catalunya, encara que ha remarcat que no depenen "de ningú" i els seus "problemes" són els de la Comunitat Valenciana. "Independència absoluta. Amistat, però llibertat d'actuació", ha agregat.

Així mateix, davant la qüestió de si Societat Civil Valenciana emergeix enfront d'un possible "germen" de l'independentisme a la Comunitat, Mut ha apuntat que hi ha "germen de tot en tots els costats" i ha destacat que a Catalunya "una part de la societat callada ha eixit". No obstant això, ha assegurat que "el cas de la Comunitat Valenciana és diferent, havent-hi gèrmens de tot tipus".

En qualsevol cas, ha presentat aquest moviment com un instrument per a "revertir tot el que siga disgregació de la gent" perquè, ha defensat, "no volem privilegis per a ningú". En aquest punt, ha criticat que "la política s'ha convertit en un circ mediàtic per a la presa del poder".

EQUIP DE SOCIETAT CIVIL VALENCIANA

El president de Societat Civil Valenciana ha explicat que porten un any de treball per a "crear un equip potent". L'associació compta amb un Consell Consultiu compost per "persones influents que marquen les pautes", aspiren a integrar socis amb les quotes dels quals es finançaran -a més de donacions i esponsorizaciones- i una Junta Directiva presidida per Fernando Mut Oltra.

Aquesta Junta Directiva està composta per Fernando Mut com a president; Susana Espasa Saenz, José García Roig i Luis Sendra Mengual com a vicepresidents, i Eduardo Goig Alique com a secretari.

A més, com a vocals figuren Carlos Gracia Calandín; Gonzalo Bou Fernández; Julio A. García Esteve; Pilar García Jáuregui; Melchor Senent Lehur; Maria Antonia Garcia Benau; María Teresa Caturla Puebla; Manuel Sanchís Marco; Ramón López Martín; Carlos Pastor Antón; Carmen de Rosa Torner; Mª José Gratacós Herrera, i Susana Sorribes Membrado.