Si s'extrapolaren les dades de les Eleccions Autonòmiques per municipis, el Govern de la ciutat de València podria canviar de color. El bloc de dretes aconseguiria 216.895 vots enfront dels 214.613 de l'esquerra. Són, exactament, 2.282 vots que, en cas d'aplicar-se aquests resultats a l'Ajuntament, donarien la victòria a la dreta per un únic regidor. Una breu variació en la participació pot canviar per complet el futur govern de la ciutat.
Segons la Llei Electoral actual, si s'apliquen les dades que han eixit del Cap i Casal a les Corts, tant Compromís com PSPV i Ciutadans obtindrien 7 regidors -per ordre de vots-. En quarta posició es trobaria el PP amb 6 seients, seguit dels ultradretans de Vox amb 4 i, finalment, UP-EUPV amb 2. Així, les forces que hui formen La Nau obtindrien 16 escons enfront dels 17 de la dreta i extrema dreta.
Aquests resultats, no obstant això, són 'fràgils'. Si Compromís rebera 2.296 vots més, per exemple, passaria a ser la força amb més representació. Obtindria un regidor més que perdria la ultradreta i, així, el govern progressista sumaria majoria. Vox estaria a sol 884 vots menys de perdre un lloc d'eixida que guanyaria el PP -la relació de forces entre blocs no canviaria-.
Les Eleccions Autonòmiques, si atenem altres cites, no coincideixen amb les municipals de València. L'any 2015 el PSPV va obtindre en la Comunitat el 26,5% dels vots, enfront del 15,07% a l'Ajuntament -i 20,47% en aplicar els resultats actuals-. El PP d'Alberto Fabra va ser la força més votada amb el 26,99% de l'escrutini. En el Cap i Casal aqueixa xifra augmentava fins al 27,54%, i ara obtindria un 19,11%.
També amb Compromís es poden observar grans diferències. En les autonòmiques passades va aconseguir el 18,7% de les paperetes emeses, mentre que a l'Ajuntament va aconseguir més de sis punts més fins a aconseguir el 24,94%. Amb les dades actuals, obtindria el 21,72% com a força més votada.
Contradicció valenciana
Els quatre candidats amb possibilitats a ser alcaldes han fet les seues lectures. El candidat de Compromís i actual alcalde, Joan Ribó, veu amb bons ulls que Compromís passe a ser la força més votada de València i assegura anar "amb bones expectatives" als pròxims comicis. També espera bons resultats la candidata socialista Sandra Gómez, que veu en l'augment del PSPV l'opció de liderar una reedició de La Nau. Fernando Giner de Ciutadans i María José Català del PP fan una lectura semblant i creuen que aqueixa lleu majoria de vots es traduirà en una victòria de la dreta; en un possible pacte de "centredreta" en el qual Català inclou a la ultradreta de Vox.A València la participació en les autonòmiques ha sigut del 77,89%, cinc punts i mig més que en 2015. Segons l'estadística, una alta participació sol jugar en favor de l'esquerra. Alguna cosa que s'a compliment a nivell autonòmic i nacional, però que resulta contradictori en la capital valenciana. En cas de descendir la mobilització, segons pot extraure's de les dades històriques de l'INE i l'Oficina Electoral, la possibilitat que la dreta governe de nou a València augmenta.