Estañ es refereix a Bonig com "una imitació de Casado de baixa qualitat"

Guardar

Estañ_bonig
Estañ_bonig

El secretari general de Podem, Antonio Estañ s'ha referit al fet que la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, haja explicat que els 'populars' estudien iniciar la via contenciós-administrativa contra els pressupostos de la Generalitat per a 2019.

"És alguna cosa que no ens sorprén, per la qual cosa està fent Pablo Casado a nivell estatal, tractant de plantejar la paralització de, entre altres mesures, l'augment del Salari Mínim Interprofessional o denunciar els pressupostos a Brussel·les. Bonig, com una imitació de baixa qualitat, també pretén denunciar aquests pressupostos que suposen millores, com és la dinàmica del PP en els quatre anys que portem de legislatura, on cada vegada que hi ha un avanç ho denuncia davant el tribunal", ha lamentat.

Per a Estañ, "el PP, per A o per B, sempre està en els tribunals". Per açò, ha instat als 'populars' al fet que "treballen en el lloc on han de treballar, que és en Les Corts o en el Parlament, i que no judicialitzen absolutament tot el que ens els sembla bé, que és la seua forma de treballar habitual".

VIGILANT DAVANT AUGMENT DE PARTIDES NOMINATIVES

Podem ha advertit aquest dilluns que estarà "molt vigilant" que s'execute l'acordat per als pressupostos de la Generalitat de 2019, "especialment amb tot el que suposen les partides nominatives", ja que registren un "augment" que a la formació habitada no li "sembla justificat en absolut", en concret en la Presidència del Consell.

Així ho han manifestat el secretari general de Podem, Antonio Estañ, i la secretària de Polítiques Públiques, Rocío Segura, en una roda de premsa després de la reunió de l'executiva de Podem.

Estañ ha insistit que la valoració de l'acord de pressupostos --de Podem amb PSPV i Compromís-- és "positiva" per a la formació habitada "mentre que seguim acostant-nos a la mitjana estatal en inversió social". En la mateixa línia, Segura ha destacat que Podem ha "aconseguit arrancar mesures molt importants", com l'ampliació del copagament farmacèutic o l'ampliació del parc publique d'habitatge, així com "qüestions de pimes per a millorar tot el teixit econòmic".

No obstant això, ha puntualitzat que des del seu partit van a "seguir vigilants d'aquest acord" i que "el procés dels pressupostos no ha acabat ací". Així, ha indicat que els diputats de la formació ara revisaran que, "efectivament, tot l'acordat es veu reflectit en aqueix pressupost".

Per tant, en Podem tenen per davant "una setmana de treball d'anàlisi per a revisar que tot es complisca", ha explicat, abans d'afegir que a més el partit ha obert des de la setmana passada un procés participatiu per a arreplegar esmenes "fora de les Corts" i que "col·lectius i persones dels municipis facen arribar les seues demandes".

ESMENES A PARTIDES "QUE NO ESTIGUEN CLARES"

"Anem a estar molt vigilants, especialment amb tot el que suposen les partides nominatives, perquè no es puguen donar subvencions a dit. En cas de detectar qualsevol partida o qüestió que no estiga clara, farem l'esmena pertinent. Encara no hem pogut revisar que s'haja gravat tot correctament, aquesta setmana ens anem a dedicar especialment a açò", ha explicat.

En la mateixa línia, Estañ, preguntat per si hi ha un "descontentament" amb algun aspecte dels pressupostos, ha reconegut que sí que hi ha "qüestions que no agraden" i que "tenen a veure amb aqueix augment de les partides nominatives". "Com a poc, sempre hem d'analitzar-les perquè no és una forma que ens agrada", ha agregat, abans de precisar que, per exemple, han observat aquest augment en la dotació de Presidència i que concretaran altres àmbits al llarg de la setmana.

La formació habitada deu ara "atendre a les explicacions per a veure si tenen justificació política o no" aqueixes partides nominatives, ha subratllat. "De moment, no la tenen", ha advertit, abans d'assenyalar que cal "pensar quins són i, sobretot, cap a on es destinaran aqueixes partides". "Encara és prompte, però sí que és cert que no ens sembla justificat un augment de partides nominatives, en absolut, sobretot, tan prop d'eleccions", ha postil·lat.

LLEI D'ACOMPANYAMENT

Així mateix, s'ha referit al projecte de la llei d'acompanyament, que ha assumit l'observació realitzada pel Consell Jurídic Consultiu (CJC) en relació al personal a extingir, el que s'incorpora a l'administració després de la reversió d'un servei privatitzat.

"Tindríem tan bon punt entrar en qüestions vinculades a la llei d'acompanyament, on també estem analitzant. També estem analitzant l'informe del Consell Jurídic Consultiu, estem en aqueix moment d'estudi de quines són les millors fórmules per a millorar tant els pressupostos com la llei d'acompanyament", ha indicat.

El secretari general de Podem ha advocat per la "fórmula" que s'ha seguit en la reversió d'Alzira, "en els casos en els quals siga assimilable". "No ens semblaria just que en alguns col·lectius es prenguera una decisió i en uns altres es prenguera altra; pensem que si s'ha arribat al concepte de laboral a extingir, com en el model d'Alzira, hauria de seguir-se en la resta de col·lectius, respectant la legalitat i la igualtat d'oportunitats, però no privilegiant uns col·lectius sobre uns altres", ha remarcat.

"El que ens preocuparia és, quan en els pressupostos de l'any passat es va acordar per unanimitat que els bombers forestals entraren a l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, estem veient com ara se'ls està posant pegues o parlant d'altres alternatives. Estem reunint-nos tant amb Advocacia com amb les diferents seccions del Consell que estiguen afectades per aquests casos per a cercar una fórmula equitativa amb els diferents sectors", ha agregat.

A més, Estañ ha confirmat que Podem presentarà esmenes per a incorporar "algunes mesures" que no van aconseguir "arrancar en aqueix acord de mínims" per als pressupostos. "Una d'elles seria la taxa turística, que efectivament anem a plantejar. També el que correspon a ingressos que puguen seguir millorant el sector turístic i el model productiu", ha avançat.

Arxivat a:

Destacats