25n
25N
25N

Política Territorial participa en l'elaboració d'un 'Atles Mental i Col·laboratiu dels Paisatges Valencians'

Política Territorial participa en l'elaboració d'un 'Atles Mental i Col·laboratiu dels Paisatges Valencians'
24/09/2020 -

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Vertebració ofereix a la ciutadania la possibilitat de participar en l’Atles Mental i Col·laboratiu dels Paisatges Valencians i “aporten informació de qualitat que permeta col·laborar en la gestió i comprensió dels paisatges valencians”, ha argumentat el conseller Arcadi España.

Es tracta d’una línia d’investigació que treballa la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians de la Universitat de València, fruit de la col·laboració amb la Conselleria, que pretén identificar la percepció que tenen els valencians i valencianes sobre els seus paisatges a través d’una eina de cartografia digital, disponible des d’abril de 2019, en la qual a través de la participació ciutadana es permeta comptar amb informació que puga facilitar la comprensió i gestió dels paisatges de la Comunitat.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España considera aquesta iniciativa “molt útil, ja que pot ajudar-nos a completar el coneixement tècnic des de la percepció i les vivències que la ciutadania té del nostre paisatge, acostant així la societat a la presa de decisions vinculades a la protecció i planificació territorial».

L’eina, coneguda com a Atles Mental i Col·laboratiu dels Paisatges Valencians, es troba allotjada en el lloc web de la Càtedra i permet d’una manera senzilla i pràctica que qualsevol ciutadà des d’un ordinador, telèfon mòbil o tauleta, realitze una cartografia “en línia” sobre els seus paisatges de referència, els seus paisatges viscuts, aquells que considera més emblemàtics, i als quals atribueix major valor.

A més, també permet constatar impactes paisatgístics que cada persona reconeix en el territori i desitjaria que es realitzara una gestió. D’igual manera, “la gent versada pot agregar llocs per a l’observació del paisatge o miradors, indicar elements patrimonials que coneix o considera necessari destacar per la seua importància, bellesa, valor cultural, així com compartir rutes o itineraris paisatgístics”, ha afegit el conseller.

Un atles, cinc seccions

L’atles mental i col·laboratiu dels paisatges valencians consta de cinc seccions: cartografia dels paisatges viscuts i emblemàtics, cartografia dels impactes paisatgístics, cartografia dels miradors i punts d’observació, cartografia de les fites paisatgístiques-patrimonials i cartografia d’itineraris paisatgístics.

Des que es va implementar l’aplicació han sigut nombroses les persones i col·lectius que han participat d’aquest projecte, principalment entre alumnes de Secundària o Escoles per a Adults, atés que la Càtedra ha realitzat tallers en aquests àmbits per a ensenyar a utilitzar l’eina.

En aquest sentit, l’objectiu és continuar ampliant la participació ciutadana per a poder comptar amb més informació de qualitat que permeta col·laborar amb la gestió i comprensió dels paisatges valencians.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 3 =

bombers
CCCC