25n
25N
25N

Política Lingüística inaugura la Jornada eTwinning 2016

Política Lingüística inaugura la Jornada eTwinning 2016
12/11/2016 -

El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, ha inaugurat la Jornada eTwinning 2016. Aquesta plataforma gratuïta compta amb la participació de 4.456 docents i 2.401 projectes al territori valencià

El programa eTwinning és una iniciativa de la Comissió Europea encaminada a promoure l’establiment d’agermanaments escolars i el desenvolupament de projectes de col·laboració, a través d’Internet, entre dos o més centres escolars de països europeus diferents sobre qualsevol tema de l’àmbit escolar acordat pels participants.

En el programa es promou l’intercanvi, la cooperació i la mobilitat entre els sistemes d’educació i formació dins de la Unió Europea. Poden registrar-se tots els professors d’ensenyament no universitari com són Infantil, Primària, Secundària, Formació Professional, o altres modalitats com ara escoles oficials d’idiomes o conservatoris.

Enguany, la novetat és que seran tres les jornades dedicades a l’eTwinning enfront de l’única jornada que es va dedicar l’any passat a tot el territori valencià. El total de persones inscrites ha augmentat dels 160 de la passada edició als 480 d’enguany, de les quals 140 van participar el 9 de novembre en la jornada d’Alacant, 240 participaren en la jornada d’aquest divendres a València i, finalment, 100 ho faran la setmana que ve a Castelló.

El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme ha declarat que “els nostres centres educatius han d’aprofitar els avantatges que té la internacionalització i l’intercanvi de bassos pràctiques i projectes amb altres països europeus. E-twinning és la millor plataforma per buscar altres socis i, per això la CEICE ha d’acompanyar els centres i els seus professors per tal d’assessorar-los i sobretot encoratjar-los perquè aposten per nous projectes que vagen més enllà del nostre territori”.

Així mateix, Rubén Trenzano ha afirmat que “enguany, la valenciana ha estat l’autonomia que més fons ha rebut de la Comissió Europea respecte als programes escolars K1, gràcies als esforços que s’estan realitzant des de la DG de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme sobre difusió de les novetats dels programes europeus, i això ens fa pensar que anem per bon camí, però que encara hem d’arribar més lluny.”

Entre les ponències que cal destacar estan la de Rosario Ortega, del Servei Nacional de Suport de Madrid i la d’Amparo Fernández Segura, sobre bones pràctiques en etwinning.

Finalment, aquesta eina ofereix als alumnes europeus la possibilitat d’aprendre sobre la societat i la cultura dels altres, així com de millorar les seues habilitats lingüístiques i de l’ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). D’aquesta manera, la riquesa cultural del nostre continent es converteix en una experiència d’aprenentatge interactiva, eficaç i entretinguda.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × tres =