caixa popular

Política de gestos i paràlisis

19/06/2017 -

La inactivitat en la gestió municipal del tripartit de l’alcalde Ribó és molt palés, encara que tracten d’ocultar-la sota la seua política de gestos. Ribó no ha creat ni un sol equipament nou en els barris de València, però el més greu és que tampoc s’està preocupant per mantenir la xarxa de dotacions públiques creades pel govern del Partit Popular.

És alarmant que en el que portem d’any 2017 no s’haja invertit pràcticament ni un euro en els col·legis municipals, ni en jardins, ni en equipaments esportius, ni en la reforma de mercats municipals, ni en les alcaldies pedanies…No és normal que delegacions com a Habitatge, Comerç, Policia Local i Bombers, Cultura Festiva, Devesa-Albufera, Educació, Esports… tinguen nivells d’inversió per sota del 15% quan estem ja al juny.

Ribó sempre va dir que els governs del PP es preocupaven més del centre de València que de la resta de la ciutat, la qual cosa era absolutament fals, com ho demostra que en els 24 anys d’alcaldessa de Rita Barberá es van construir més de 1.000 dotacions públiques en els 87 barris i pedanies de la ciutat. No obstant això, Ribó sí que ha centrat una gran part de les intervencions de l’Ajuntament en el centre, amb conversions en zona de vianants o amb la construcció de l’anell de carril bici.

El tripartit ha arribat al govern i ha oblidat les seues anteriors preocupacions, les que reivindicaven quan estaven en l’oposició: Què hi ha d’allò de” rescatar persones” o de “València està bruta”? Ha provocat descontentaments en el si de la Federació d’Associacions de veïns, en el món de les Falles, de la Setmana Santa Marinera, dels clubs esportius, que han vist reduïdes les seues ajudes, dels promotors culturals…

El Cabanyal, dos anys després segueix igual: paralitzat. El seu interés per esborrar tot el que va fer el PP els ha portat a deixar a aquest barri en un limbe jurídic, desconeixent les normes urbanístiques a les quals s’han d’acollir els veïns o promotors que vulguen invertir en el barri. Les inversions que s’anuncien en el Cabanyal-Canyamelar de reasfaltat, reurbanització de carrers, execució de col·lectors, etc…, són obres projectades i impulsades pel PP que han tingut paralitzades i que es financen amb càrrec al Pla Confiança, no és gens nou.

Dos anys perduts per al Cabanyal, i d’aquesta situació és corresponsable el Grup Ciutadans, que es va unir al tripartit subscrivint un pacte amb ells, que en definitiva, s’ha traduït a paralitzar i hipotecar el futur d’aquest barri.

A més, Ribó ha enganyat als veïns de la Punta i de Natzaret i als propietaris dels sòls que van anar legalment expropiats per a construir la ZAL del port. Els va prometre la reversió dels terrenys i la seua volta a sòl agrícola i gens d’açò ha aconseguit, sinó que ha acceptat el conveni que li ofereix el port, que consisteix a mantenir la Zona d’Activitats Logístiques.

Açò són diversos exemples de la política de gestos que practica el tripartit. Ha bastat només dos anys de govern perquè els valencians vegen quines són les seues prioritats. Un temps en el qual no s’han dedicat a “rescatar persones”, (excepte el rescat que sí que va protagonitzar el Sr. Ribó en pagar la hipoteca que el Centre Excursionista tenia amb Bankia.)

Per contra, sí que els ha donat temps a fer els primers passos cap a un adoctrinament que, per res està en la voluntat de la majoria de la societat valenciana: banderes republicanes en la balconada, senyals retolats només en valencià, canviar el nom de València, han imposat la condició de l’idioma en la contractació municipal, estan discriminant als alumnes d’universitats privades, quan els seus títols són totalment oficials i haurien de tenir els mateixos drets…


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 4 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris