25n
25N
25N

El Poliesportiu de Benimaclet aconsegueix la classificació com a CEAR de Judo

El Poliesportiu de Benimaclet aconsegueix la classificació com a CEAR de Judo
30/05/2018 -

El Poliesportiu Municipal de Benimaclet de València ha sigut classificat com a Centre Especialitzat d’Alt Rendiment (CEAR) de Judo pel Consell Superior d’Esports. Des de la Regidoria d’Esports s’ha subratllat la importància d’aquest assoliment, «que ha sigut possible gràcies al treball conjunt de la Fundació Esportiva Municipal, la Direcció General d’Esports de la Generalitat, la Diputació de València, la Federació Valenciana de Judo i el suport de la Fundació Trinidad Alfonso», en paraules de la regidora Maite Girau.

Amb aquesta classificació, el CSD consolida el centre com a referent a escala nacional, i facilitarà l’entrenament tant a esportistes de la ciutat com de la resta de la comunitat autònoma. Es tracta, ha explicat la delegada d’Esports, Maite Girau, d’un «reconeixement al treball realitzat en els últims anys pel judo valencià, un dels principals focus de gestió i atracció del talent en tot el territori nacional». De fet, els Jocs Olímpics de Río 2016 van comptar amb presència majoritària del judo valencià: tres dels cinc judokes presents en l’esdeveniment s’havien format a la Comunitat Valenciana.

A més del treball esportiu desenvolupat en els últims anys, també s’ha valorat l’adequació i la millora de les instal·lacions en Benimaclet: els últims anys s’ha condicionat el tatami, el gimnàs i l’edifici annex (l’Alqueria del Caballero), concebut com a residència per a esportistes d’elit que aspiren a entrar en el programa executat per la Federació Valenciana.

València és un dels principals nuclis d’entrenament de judo de la RFEJYDA (Real Federación Española de Judo y Deportes Asociados), i concentra una part important dels competidors d’alt rendiment esportiu dels equips nacionals espanyols de les categories sènior i junior. El reconeixement al poliesportiu de Benimaclet subratlla l’esforç realitzat per fer d’ell un centre de referència en l’àmbit estatal.

La Fundació Esportiva Municipal va escometre la reforma del Poliesportiu Municipal de Benimaclet l’any 2014, amb l’adequació d’una gran sala per a la pràctica del judo (6 tatamis d’alta competició) i, des d’eixe moment, aquesta instal·lació ha anat concentrant cada vegada més les activitats de tecnificació de les federacions autonòmica i nacional fins a convertir-se en un referent de la tecnificació nacional i internacional. En juliol de 2017, el centre va ser reconegut per la Federació Internacional de Judo com a centre per a entrenament d’alt rendiment, la qual cosa fa que puga acollir concentracions internacionals.

La regidora d’Esports, Maite Girau, ha explicat que aquesta classificació «suposa un reconeixement al treball realitzat per part de la Federació Valenciana en tots aquests anys i a la col·laboració de les diferents institucions valencianes en la gestió de la tramitació de la catalogació». La delegada ha assegurat que, per a la ciutat «ha sigut un repte molt important treballar per aconseguir la classificació de Centre d’Alt Rendiment en aquesta modalitat esportiva i situar València com a referent esportiu d’alt rendiment per primera vegada en la història de l’esport valencià. Valorem amb molta satisfacció aquest reconeixement i ho assumim com un nou estímul per a seguir treballant».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + 19 =

CCCC
torrent