25n
25N
25N

Policia de la Generalitat proposa sancionar a nou locals per incomplir mesures i a 28 persones per no usar mascareta

Policia de la Generalitat proposa sancionar a nou locals per incomplir mesures i a 28 persones per no usar mascareta
02/08/2020 -

La Policia de la Generalitat ha inspeccionat i controlat 190 locals i ha alçat nou actes de proposta de sanció tant per incomplir les mesures sanitàries enfront de la Covid-19 com per infringir alguns dels preceptes regits en la llei 6/2018 de la Generalitat d’espectacles públics, activitats recreatives i establiments públics, i ha realitzat 28 propostes de sanció per no usar mascareta.

Des de divendres passat, la Unitat Adscrita de la Policia Nacional a la Comunitat Valenciana va realitzar 1.385 advertiments relacionats amb l’ús de la mascareta i la distància de seguretat. Del total, 28 es van convertir en proposta de sanció per no usar la mascareta en la via pública o locals oberts al públic, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

A més, els agents van identificar a 379 persones i 46 vehicles. El dispositiu també va permetre imposar una ordre de tancament d’establiment, dues denúncies per seguretat viària, alçar set actes per tinença de drogues o armes, realitzar un auxili humanitari i acompanyar a la Inspecció de Treball i a la Seguretat Social a controlar tres locals.

Per províncies, en la de València la Policia de la Generalitat va practicar 80 inspeccions en locals d’Alboraia, el Perelló, el Puig, la Pobla de Farnals, Piles i València amb un resultat de cinc propostes de sanció.

En la d’Alacant, els 55 establiments controlats se situaven en la capital, a Calp, a Elx, a Sant Joan i a Sant Vicent del Raspeig, i quatre d’ells van ser proposats per a sanció. A la província de Castelló també es van inspeccionar 55 locals a Onda, Vila-real i Castelló de la Plana però no es va estendre acta amb proposta de sanció en cap d’ells. A aquestes dades cal sumar les sancions proposades per altres cossos amb competències en seguretat.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat que la coordinació entre els diferents cossos de seguretat “ha permés multiplicar l’eficàcia dels controls per a comprovar que les persones, i també els locals, compleixen amb les mesures de l’ús de la mascareta i de limitació d’aforament que marquen les autoritats sanitàries”.

Bravo ha aprofitat per a llançar de nou un missatge a la ciutadania i a l’empresariat, als qui ha demanat corresponsabilitat per a demostrar que si es compleixen les normes, els locals d’oci no tenen per què ser un lloc de risc. En aquest sentit, la consellera ha reiterat que “el dispositiu de seguretat desplegat aquest cap de setmana ha constatat que l’oci reglat és la millor opció perquè la ciutadania es divertisca complint amb les normes sanitàries per a prevenir la propagació de la Covid-19”.

REUNIÓ AMB AJUNTAMENTS

En el marc de la “cogovernança” impulsada per la Generalitat en la gestió de la pandèmia, la consellera de Justícia convocarà la setmana vinent als alcaldes i alcaldesses de les principals ciutats i destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana per a avaluar conjuntament l’evolució de la situació epidemiològica i estudiar la possibilitat d’adoptar mesures complementàries que puguen ajudar a minimitzar el risc de contagi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × tres =