25n
25N
25N

La Policia nega que els interns del CIE de València estiguen amuntegats

La Policia nega que els interns del CIE de València estiguen amuntegats
29/03/2020 -

El Director Adjunto Operatiu (DAO) de la Policia Nacional, José Ángel González, ha negat que els migrants del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de Sapadors, a València, estiguen amuntegats, com han denunciat els interns en un vídeo, i recorda que se’ls anirà posant en llibertat progressivament.

En roda de premsa des de Moncloa, González ha assenyalat que en aquest CIE, hi ha 33 interns quan la capacitat és de 90. A més, no hi ha cap infectat per coronavirus i se’ls ha donat instruccions sobre les mesures a prendre. “No estan amuntegats com han fet veure en un vídeo”, nega el DAO de la Policia. I afig: “Ells han preferit fer un vídeo i estar tots junts en una mateixa habitació”.

De les 765 places que hi ha en els CIEs, a penes hi ha ocupades unes 200, és a dir, un 30%, segons ha indicat el DAO, que recorda també que des que va entrar en vigor l’estat d’alarma i es va dur a terme el tancament de fronteres amb països d’origen (el que va impossibilitar la repatriació), es va posar en marxa un pla per a anar progressivament posant en llibertat a tots els interns de CIEs.

Aquesta posada en llibertat es farà en el CIE de València i per a això es farà “cas per cas”, “estudiant d’un en un” als interns, i “sempre complint amb la normativa” contemplada en el Reial decret d’estat d’alarma.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × dos =