25n
25N
25N

La Policia Local de València deté 89 persones per violència de gènere entre gener i abril

La Policia Local de València deté 89 persones per violència de gènere entre gener i abril
16/05/2021 -

La Policia Local de València ha detingut a 89 persones per violència de gènere entre els mesos de gener i abril de 2021, que se sumen a les 36 detingudes per violència domèstica, 47 per infligir ordres d’allunyament en vigor de casos de violència de gènere, huit per infringir ordres d’allunyament per violència domèstica i quatre per agressions sexuals.

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha lamentat que la violència de gènere continua sent “un dels principals delictes” comesos a la ciutat i ha remarcat que aquestes dades “evidencien de nou la magnitud del problema al qual cal enfrontar-se, que amenaça diàriament a centenars de dones a la ciutat, que provoca un sofriment inimaginable en elles, en les seues famílies, en els seus fills i una por que no podem tolerar i que atempta contra drets fonamentals”.

En aquest sentit, ha incidit en què la pandèmia ha afectat la situació de vulnerabilitat en la qual es troben les dones que, en alguns casos, conviuen amb els seus agressors en unes condicions “extremes” per la situació econòmica “tan difícil” a la qual s’enfronten milers de famílies, segons ha indicat la Regidoria en un comunicat.

De fet, el grup GAMMA, al costat d’UFAM de la Policia Nacional, protegeix actualment més de 1.200 dones a València. En concret, entre els mesos de gener i abril, ha dictat 147 noves ordres de protecció, de les quals 32 han sigut al gener, 36 al febrer, 42 al març i 37 a l’abril. A més, ha efectuat 15 ordres de protecció per violència domèstica i set per agressions sexuals.

“És inassumible, ens preocupa molt la dimensió que tenen aquestes dades, les històries de sofriment, de desesperança que hi ha darrere”, ha manifestat l’edil, al mateix temps que ha apuntat que “no es pot tolerar tant de sofriment i tanta desigualtat”.

Finalment, Cano ha destacat l'”extraordinari treball” que realitza el grup GAMMA i la plantilla de la Policia Local de València per a protegir les dones, així com la labor coordinada amb Policia Nacional i la formació específica “tan important que reben cada dia més agents” de la Policia Local per a abordar casos de violència de gènere en tots els torns i unitats de districte.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 3 =