25n
25N
25N

La Policia Local de Torrent dissenya una mascareta fàcil de fabricar amb una impressora 3D per a reforçar la protecció contra el COVID-19.

La Policia Local de Torrent dissenya una mascareta fàcil de fabricar amb una impressora 3D per a reforçar la protecció contra el COVID-19.
25/03/2020 -

L’Ajuntament de Torrent, a través del Centre de Coordinació Operativa Municipal (CECOPAL), està treballant en noves mesures i continua posant en marxa iniciatives per a fer front a la a crisi sanitària ocasionada pel COVID-19. Des de la seua fundació, a causa de la declaració d’Estat d’Alarma al país, el CECOPAL està coordinant totes les accions municipals que s’estan realitzant per a combatre i acabar amb el coronavirus.

Nova màscara de protecció

A més de vetllar per la seguretat i la salut dels torrentins i torrentines, durant aquests dies de confinament en les nostres llars, la Policia Local de Torrent ha dissenyat una nova màscara per a evitar el contagi del COVID-19, reforçant les mesures de prevenció, evitant el contacte amb organismes infecciosos quan una persona malalta tus, esternuda o parla. Es tracta d’una original iniciativa composta d’una visera de plàstic que pot protegir a la persona que la porta de manera segura. Al mateix temps, el model és senzill d’obtenir, ja que es pot imprimir a través d’una impressora 3D. En aquests moments es treballa en la producció d’aquestes màscares per a proveir tant al cos de Policia Local com a Protecció Civil de Torrent.

Com passejar a les nostres mascotes

Malgrat que la gran majoria de persones segueixen amb les indicacions ordenades després de la declaració de l’Estat d’Alarma, encara són algunes les que no compleixen amb el decret i utilitzen com a excusa treure a les seues mascotes i fan llargs passejos. Davant aquesta greu falta que pot perjudicar la salut de moltes persones, la regidoria de Sanitat i Salut Pública ha emés una instrucció sobre aquest aspecte perquè no es realitzen pràctiques no autoritzades. Per aquest motiu, des del consistori torrentí s’ha publicat una sèrie de normes a seguir perquè els veïns i veïnes amb animals de companyia no incomplisquen la normativa i eviten així ser sancionats.

Entre les mesures està traure a passejar a la mascota durant un període de temps curt i el menor nombre de vegades possible al dia, ja que es tracta de cobrir les necessitats fisiològiques de l’animal, per la qual cosa tals passejos han de restringir-se a envoltar la poma en la qual residisca el seu propietari/a.

Igualment, durant el passeig cal evitar socialitzar amb altres persones i els seus animals. Per això, el passeig de l’animal ha de dur-se a terme en els horaris de menor afluència i sense contacte amb altres animals ni persones.

D’igual manera, es recorda l’obligació de recollida i retirada dels excrements, així com de neteja de la zona afectada mitjançant un envàs, preferentment amb atomitzador, amb producte de neteja i desinfecció adequat i suficient.

Neteja i desinfecció en tot el terme municipal

Els equips de neteja i desinfecció de Torrent persisteixen amb el seu treball i estan desinfectant tots els elements de mobiliari urbà que poden transmetre el coronavirus. Així, els operaris s’estan centrant en superfícies de suport, bancs o papereres; a més d’en les zones d’accessos com a supermercats i mercats, centres de salut, farmàcies, residències de majors i centres escolars.

Aquesta labor es completa les actuacions realitzades pel Consell Agrari Municipal, que reforça les labors de desinfecció fent ús de la seua maquinària agrària. A aquesta tasca també se sumarà des d’aquesta tarda els voluntaris i voluntàries de Protecció Civil.

També s’ha intensificat la neteja dels edificis municipals, les dependències de Policia Local o a la casa consistorial, així com en centres de salut. Una mesura ha dut a terme per a incrementar la seguretat de les i els ciutadans i de les i els empleats públics que continuen exercint la seua labor diària.

Torrent, una ciutat solidària

Les mostres de solidaritat no paren a Torrent i ahir la Policia Local va rebre una donació per partida doble. D’una banda, la comunitat xinesa, que va fer lliurament de material higiènic i desinfectant; i per un altre, l’empresa local BigMat Aldino que es va sumar amb una donació de màscares de protecció homologades per a col·laborar en aquests dies tan difícils per a tots i totes.

“Tornarem a estar junts”, missatge d’esperança de l’Alcalde Jesús Ros

Davant la situació viscuda pel COVID-19, l’alcalde Jesús Ros va enviar ahir un missatge d’ànim i d’esperança a tots els torrentins i torrentines. A través de les xarxes socials, l’alcalde va expressar el seu agraïment a tota la ciutadania per romandre a les seues cases, i especialment als sanitaris, cossos i forces de seguretat, i treballadors i treballadores que garanteixen els serveis bàsics. En el seu discurs va tenir unes paraules d’afecte i solidaritat amb les famílies i el personal del centre de majors de Santa Elena. “Tornarem a estar junts, tornarem a besar als nostres fills i néts, tornarem a abraçar als nostres veïns i companys de treball. Però fins que aquest moment arribe hem d’estar junts i units, més forts que mai per a lluitar contra aquest virus que ha canviat les nostres vides”, eren les paraules amb les quals tancava la seua intervenció.

Ajuda a les persones majors

Si l’aïllament durant aquests dies a les nostres cases és difícil, encara ho és més per a les persones majors, sobretot, aquelles que viuen soles. Per a evitar aquesta solitud i ajudar-les en el seu dia a dia, l’ajuntament ha posat en marxa diverses mesures. D’una banda, des de Serveis Socials s’ha intensificat el control d’aquest grup de persones, posant l’accent en les que resideixen en disseminats o urbanitzacions. A més de trucar per telèfon i contactar amb totes elles, Protecció Civil està realitzant una ronda de visites a les persones que viuen més allunyades del nucli urbà. Es tracta d’una important iniciativa per a comprovar l’estat en el qual es troben i si necessiten ajuda per a obtenir els serveis d’alimentació o farmàcia.

Així mateix, els voluntaris i voluntàries els informen dels serveis que el consistori posa a la seua disposició, com el Telèfon Amic, una prestació per a atendre i parlar amb tots els torrentins i torrentines estan solos en les seues llars i tenen la necessitat de conversar. El número de telèfon (96 111 18 22) roman actiu de manera ininterrompuda de dilluns a diumenge de 8.30 h del matí a 20 h.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − tretze =