25n
25N
25N

La Policia Local podrà incorporar fins a 45 nous efectius en actiu

EP

La Policia Local podrà incorporar fins a 45 nous efectius en actiu
26/07/2019 -

La Policia Local de València podrà incorporar fins a 45 nous efectius en actiu mitjançant l’aplicació del sistema de permutes. D’aquesta manera es dóna resposta a les necessitats de personal de la Policia Local, després de la sentència del tribunal suprem que estableix que els policies locals no poden ser interins i de les jubilacions. No obstant això, atés que es tracta d’una fórmula de caràcter excepcional de provisió de llocs de treball, la Mesa General de Negociació va aprovar amb unanimitat sindical, limitar al 15% el percentatge de places a proveir a través d’aquest sistema.

Tal com ha recordat la delegada de Gestió de Recursos, Luisa Notario, «la plantilla de la Policia Local està minvada com a conseqüència de la falta de convocatòries de places d’agents de la policia Local durant els últims 10 anys de govern del PP, així com les nombroses jubilacions; i ara també per efecte de la sentència del Tribunal Suprem que estableix que els policies locals no poden ser interins».

Mitjançant aquesta fórmula, es dóna resposta a les necessitats d’efectius policials, però atés que es tracta d’una forma excepcional de provisió de llocs de treball, s’ha aprovat una limitació del nombre de places que es poden cobrir per aquesta via: per a l’any en curs 2019, un 15%. «El més desitjable és que la plantilla es proveïsca a través dels sistemes ordinaris de provisió», ha assegurat Luisa Notario, qui ha recordat que en aquests moments ja s’han publicat les bases per a la convocatòria de provisió de 50 noves places de Policia Local, i el seu procés de selecció es resoldrà al llarg de l’any pròxim.

Cal tindre en compte que per a l’any en curs preveu un total de 300 jubilacions de funcionaris policials, per la qual cosa les permutes constitueixen una figura que permet compensar la manca d’efectius. Però en tractar-se d’un mètode excepcional, la Mesa General de Negociació va aprovar en la sessió del 22 de juliol de 2019 per unanimitat sindical aplicar un percentatge màxim de permutes, que està relacionat amb el nombre de jubilacions: per a l’any 2019, 45 places.

La Regidora Luisa Notario ha incidit en què «després d’una dècada sense convocar cap plaça, el govern de Joan Ribó va aprovar en la convocatòria de 2016, 30 places de Policia Local. L’any següent, 2017, l’oferta va ascendir a 40 places; i el passat 2018 es van aprovar 50 places més d’agents de Policia Local, que s’incorporaran una vegada superades les proves de selecció i el període de formació». En total, 120 efectius que se sumen a través de convocatòria pública a la plantilla de la Policia Local de València.

Per la seua banda el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha declarat que «la incorporació de 44 efectius pel sistema de permutes suposa rejovenir les plantilles i tindre més agents al carrer i, per tant, més pròxims a la ciutadania, ja que vénen a substituir a agents que estan en segona activitat i que fins hui anaven desenvolupant funcions, en la seua major part de caràcter administratiu o similar». «L’objectiu d’aquest equip de govern és utilitzar totes les fórmules al nostre abast per a ampliar i rejovenir la plantilla: aquesta és la prioritat i el nostre compromís», ha conclòs.

A més d’aquest acord, la Junta de Govern ha aprovat l’increment addicional del 0,25% de les retribucions del personal al servici del sector públic. El Real Decret Llei 24/2018 de 21 de desembre pel qual s’aproven les mesures urgents en matèria de retribucions en l’àmbit del sector públic disposava un increment global de les retribucions del personal no superior al 2,5% per al 2019 i preveia un increment d’altre 0,25% en el cas que el Producte Interior Brut (PIB) a preus constants en 2018 superarà el 2,50%. L’aplicació d’aquest increment suposa un import total de 275.730 €, dels quals 224. 294, 66 € corresponen a retribucions i 51.435, 86 € corresponen a la despesa de seguretat social.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + set =

museo etnologia
museo etnologia
ficcions 2019-2020