25n
25N
25N

La Policia Local ensenya als col·legials com utilitzar els petards de manera segura

En les xarrades pels col·legis del municipi ha participat també la Federació Valenciana d’Associacions d’amics del Coet

La Policia Local ensenya als col·legials com utilitzar els petards de manera segura
10/03/2020 -

La Policia Local de Benetússer està realitzant durant aquesta setmana diverses xarrades en els col·legis del municipi per a informar els escolars sobre els perills dels petards i com manejar-los. Els agents expliquen xiquets i xiquetes una sèrie de consells bàsics per a evitar tindre un accident i els entreguen diferents fullets informatius. En aquestes jornades pels col·legis del municipi també ha participat la Federació Valenciana d’Associacions d’Amics del Coet (FVAAC).

Tant Policia com els representants de FVAAC han insistit en la pertinent autorització que han d’emplenar els pares per a l’ús de petards i com han d’emplenar-la els progenitors.

Entre les recomanacions es recomana assegurar-se de no guardar petards en les butxaques, llegir les instruccions abans d’utilitzar-los, no subjectar-los amb les mans, d’utilitzar mitjans segurs com a metxes per a encendre’ls, encendre la metxa per l’extrem per a tindre temps suficient per a allunyar-se, no tocar els petards que no exploten fins passada mitja hora, no tirar mai petards contra persones ni prop de zones boscoses, vigilar que no hi haja a prop líquids inflamables; tampoc s’ha d’encendre cap petard dins d’una casa ni llançar-los des de balcons o finestres. Al seu torn també resulta perillós llançar petards al clavegueram per l’alta concentració de gasos metanílics. En cas d’emergència, comenten des de policia, el millor és trucar al telèfon d’emergències 112.

Per part seua, la Regidora de Policia Local i Seguretat Ciutadana, Dolors Tarín, remarca que “la prevenció és molt important per a evitar desgràcies amb els petards durant les festes falleres, per això creiem que xarres com aquestes ajuden a conscienciar als xiquets que cal gaudir de la pólvora però amb precaució”.

Si l’accident ja s’ha produït, els agents encarregats de les xarrades també recomanen els passos a seguir si algun xiquet pateix una cremada. “Han d’aplicar ràpidament aigua freda per a calmar el dolor, a continuació tapar la ferida amb un drap o gasa neta i acudir a l’ambulatori”, comenten.

Les xarrades s’han dut a terme en el CP Blasco Ibáñez, el CP Vicent Ricart i Bonillo, i el Col·legi La nostra Senyora del Socors entre més de 300 alumnes de tercer cicle de primària.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − dos =