25n
25N
25N

La Policia Local de València fa balanç d'una setmana fallera marcada per un comportament responsable de la ciutadania

La Policia Local de València fa balanç d'una setmana fallera marcada per un comportament responsable de la ciutadania
23/03/2021 -

El regidor de Protecció ciutadana, Aarón Cano, ha fet públiques hui les xifres relatives a les intervencions que ha realitzat la Policia Local en els últims caps de setmana i el festiu de Sant Josep. “Ens agradaria haver estat parlant d’unes festes i estem donant el resultat de les no Falles”. Les xifres han sigut molt baixes i revelen en primer lloc, en paraules del mateix Cano, “el magnífic comportament de les comissions falleres de la ciutat de València. Les comissions no és que no estiguen sent un problema, sinó que estan sent un aliat en la lluita contra la covid”. També ha fet valdre el comportament responsable de la ciutadania. Un altre dels factors que ha afavorit una setmana tranquil·la han sigut les pluges que és registrar durant els dies 18 i 19 de març.

La primera de les actuacions que ha destacat el regidor ha sigut la inspecció dels casals fallers, que ha conclòs sense cap denúncia. Durant els set dies compresos des del 13 al 20 de març la Policia Local ha posat 416 sancions per tirar petards en la via pública i 214 sancions per infraccions a l’ordenança municipal de soroll. En les denúncies per soroll estan comptabilitzades, entre altres, les sancions per realitzar festes o sopars en els domicilis, però Cano ha matisat que “hem detectat que el nombre de festes o sopars d’amics en domicilis s’ha reduït sensiblement respecte de setmanes anteriors”, en la seua opinió “està calant el missatge que encara que no òbrigues la porta a la Policia, et sancionaran a través de l’ordenança de soroll i no per la norma de la covid-19”.

Durant aquesta setmana s’han posat 506 sancions per no portar la mascareta en llocs públics, 499 per infringir el toc de queda, 289 per reunions de més de sis persones en espais públics o privats i 60 per realitzar botellot, la majoria d’elles concentrades en el primer cap de setmana i no en el del 20 de març.

Referent als locals d’oci, la Policia Local ha interposat 22 sancions, 18 per excedir l’aforament del local i 4 per no respectar l’horari de tancament. Per al regidor de Protecció Ciutadana “aquestes xifres evidencien l’important control de la Policia Local, però a més evidencien un comportament adequat en línies generals per part de la ciutadania Valenciana”.

“També volem destacar que ha funcionat molt bé la iniciativa de l’Arquebisbat “Maremóvil” i les ofrenes espontànies o individuals que s’han realitzat en les parròquies de la ciutat de València en els termes acordats”, ha destacat Cano, qui ha agraït la iniciativa i ha afirmat que “quan tot es parla les coses funcionen i la ciutat recupera cert to i això sempre és positiu”.

El regidor ha insistit que l’única manera de combatre aquesta pandèmia és la de treballar de manera coordinada entre la ciutadania i les institucions públiques, “això és el que ha ocorregut, anem per bon camí, però sabem que si baixem la guàrdia podem tornar a passar-ho malament”. Finalment ha anunciat que en breu començarà la vacunació dels bombers de més de 55 anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × tres =