25n
25N
25N

La Policia Local de Benetússer s'adhereix al programa VioGén

La Policia Local de Benetússer s'adhereix al programa VioGén
28/02/2020 -

L’Ajuntament de Benetússer, a través de la Policia Local, s’ha adherit formalment al programa estatal VioGen, el sistema de seguiment integral dels casos de violència de gènere, amb l’objectiu que la Policia Local compartisca amb la Guàrdia Civil d’Alfafar, el seguiment i control integral de les mates per violència de gènere en el municipi, i amb això augmentar la protecció i assistència de les dones i familiars que hagen sigut afectades per aquesta mena d’accions.

Amb la integració de l’Ajuntament de Benetússer en el sistema VioGen, els funcionaris de la Policia Local de l’àrea d’Igualtat i violència contra la dona, podran gestionar cada cas, realitzant la valoració de risc i actualitzant cada situació a mesura que evolucione, segons les dades que es vagen obtenint a través del seguiment personalitzat.

Aquesta adhesió es va rubricar el dimarts 25 durant la Junta Local de Seguretat a la qual van assistir, l’alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz Portero, la regidora de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Dolors Tarín Belda, la regidora d’Igualtat, Ana Martín Valero, els representants de la Subdelegació del Govern a València amb la cap de la unitat de coordinació contra la violència sobre la dona, i els responsables de la Guàrdia Civil, Policia Autonòmica i Policia Local.

Entre els assumptes tractats, va destacar la formalització del conveni de col·laboració amb la Secretaria d’Estat, així com el protocol signat entre les Forces i Cossos de Seguretat per a l’adhesió a la plataforma VioGen.

En relació amb els índexs de criminalitat en la població, les estadístiques presentades pels responsables de les Forces i Cossos de Seguretat, llancen uns resultats que es mantenen dins dels límits acceptables, sense observar-se un increment respecte a anys anteriors, amb la percepció de Benetússer com “un municipi tranquil” explica l’alcaldessa, Eva Sanz.

Es van presentar dades sobre infraccions comeses a les ordenances municipals, la llei de seguretat ciutadana i la normativa de trànsit, així com els delictes contra la seguretat viària instruïts en el terme municipal, que tampoc observen cap augment significatiu, al que ha contribuït les campanyes de prevenció realitzades i previstes per la Policia Local.

Destacar també la cooperació i coordinació de la Policia Local i la Guàrdia Civil, la planificació de la qual es conforma en la Comissió de Coordinació Policial.

En aquesta Junta s’ha presentat el Pla Director per a la Convivència i Millora de la Seguretat en els Centres Educatius i els seus Entorns que impartirà la Guàrdia Civil. Els ponents abordaran temes com l’alcohol, la drogoaddicció i el bullying o el ciberassetjament.

També s’iniciarà el Pla Major de Seguretat, dirigit a les persones majors en els centres de Tercera Edat, amb la finalitat de prevenir-les d’estafes i altres situacions d’abús a les quals es poden enfrontar.

Finalment, s’ha presentat l’aplicació ALERTCOPS, un servei d’alertes de seguretat ciutadana que les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat posen a la disposició dels ciutadans per a atendre’ls en situacions de risc. L’aplicació mòbil està disponible tant en Google Play com en App Store. Permet, entre altres, notificar actes delictius, i una funció “Guardià” amb la qual compartir per GPS la ubicació del telèfon amb un altre usuari d’ALERTCOPS.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 5 =