25n
25N
25N

La plantilla de la Policia Local comptarà amb 300 nous membres

La plantilla de la Policia Local comptarà amb 300 nous membres
08/02/2019 -

L’equip de govern municipal ha pres hui en Junta de Govern mesures per consolidar i adequar la plantilla de la Policia Local a les necessitats i la realitat de la ciutat, que abans de finalitzar l’any comptarà amb 300 nous efectius. En aquesta reunió s’ha aprovat el nomenament de 17 inspectors i la formació de 52 oficials, amb què conclou el procés de promoció interna d’aquest cos de seguretat. A més, el Govern de la Nau ha acordat la incorporació de 30 nous agents que han superat la primera oposició que es fa a l’Ajuntament des de fa 13 anys, tal com ha aclarit el regidor de Govern interior, Sergi Campillo, qui ha recordat que en dues pròximes convocatòries s’han oferit 40 i 50 noves places. Així ho ha destacat també després de la Junta de Govern la portaveu Sandra Gómez.

Els dos regidors també han anunciat noves mesures per estabilitzar la plantilla com ara la incorporació de policies locals interins per cobrir les jubilacions que es duran a terme conforme el Reial decret de jubilació anticipada que, aprovat pel Govern Central recentment, afecta la Policia Local. En aquest sentit, el regidor Sergi Campillo ha manifestat que «per sort a l’Ajuntament hem sigut previsors i des del principi d’aquesta legislatura hem convocat oposicions anualment, de forma que estem aconseguint que la Policia Local es ressenta el mínim possible a causa d’aquestes jubilacions». «I estem treballant perquè tot el quadre de comandaments, tant en la Policia com en el cos de Bombers, estiga complet i que hi haja efectius al carrer perquè els ciutadans senten que tenen servici per cobrir les necessitats que es generen en el dia a dia en una gran ciutat com València», ha afegit.

Per la seua banda, la regidora Sandra Gómez ha destacat que de les 30 persones que han superat la primera oposició i que s’incorporen, des de hui, a la Policia Local, hi ha tres dones. «De fet, la primera de la llista d’aprovats ha sigut una dona. I em sembla important perquè visibilitza la presència femenina en tots els àmbits laborals», ha indicat abans d’aclarir que demà es realitzen les proves de la segona oposició, la que convoca 40 places, el 30% de les quals es reservarà per a dones, segons la nova llei de la Generalitat.

PONT DE CASTELLAR I INVERSIONS ALS POBLES

A la Junta de Govern també s’ha acordat la declaració d’emergència de les intervencions que es duran a terme en el pont de Castellar que creua per damunt l’autovia V-30 i el nou pont del riu Túria. «Aquesta obra ha sigut motivada per un informe tècnic d’inspecció i el seu objecte és restituir l’estructura perquè mantinga les condicions de seguretat òptimes», ha explicat Sandra Gómez.

D’altra banda, la Junta de Govern Local ha acordat acceptar la subvenció concedida per la Diputació Provincial per a realitzar Inversions Financeres Sostenibles (IFS) per un import total de 500.000 euros «per millorar, equilibradament, la qualitat urbana dels Pobles de València».
Amb aquesta partida, s’executaran reformes en edificis municipals de La Punta, El Palmar i Poble Nou; es renovarà l’enllumenat públic de Pinedo; i es remodelaran el jardí de la plaça Moreral de Borbotó. També es realitzaran obres d’urbanització i paviment de voreres i calçades en Benimàmet, Carpesa, Cases de Bàrcena i Castellar–L’Oliveral. Els treballs en la via pública també arribaran als pobles de Benifaraig, La Torre, El Perellonet i El Saler. Per últim, es renovarà el clavegueram i els col·lectors en Forn d’Alcedo; i es reformarà la instal·lació d’aigua de Massarrojos.

CONVENIS DE COL·LABORACIÓ

La portaveu del Govern Municipal i regidora de Desenvolupament Econòmic també ha informat del conveni que, segons ha acordat la Junta de Govern Local, signaran la Generalitat, l’Ajuntament de València, la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Universitat de València Estudi General (UVEG), per a desenvolupar i coordinar accions perquè València siga ciutat 5G, i projectar la imatge tecnològica de la ciutat amb la celebració de Global 5 Event i la European Conference on Networks and Communications, en juny de 2019.

L’Ajuntament signarà un altre conveni amb la Fundació d’Hostaleria de València. Segons aquest acord, l’Administració local cedirà a l’esmentada fundació l’ús de les seues instal·lacions en el Centre Municipal d’Ocupació i Formació (CMOF) Magúncia per a la realització de pràctiques incloses en diferents accions formatives. A canvi, utilitzaran les borses de l’Agència de Col·locació València Activa per a accedir a professionals amb el perfil, professional que necessiten, «augmentant, així, les possibilitats de col·locació de les persones desocupades inscrites en l’Agència, d’una banda, i perseguint una més eficaç i millor resposta a les necessitats de la Fundació».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 6 =

Valencia activa
bombers
Valencia activa