25n
25N
25N

Policia Local, Bombers i Protecció Civil reben cursos de formació per a la prevenció del suïcidi

Policia Local, Bombers i Protecció Civil reben cursos de formació per a la prevenció del suïcidi
03/11/2020 -

En el marc de l’Estratègia València Ciutat Saludable i el Grup de Treball de “Prevenció del Suïcidi i Atenció a les Malalties Mentals”, l’Ajuntament de València ve impartint cursos de formació entre el funcionariat per a afrontar amb majors garanties les situacions suïcides a les quals poden enfrontar-se en el desenvolupament quotidià de les seues intervencions.

Les sessions formatives promogudes per la Regidoria de Salut i Consum i que es desenvolupen en les dependències del Complex Esportiu i Cultural La Petxina, s’iniciaren a l’octubre amb el personal de Servicis Socials i posteriorment amb Bombers, Policia Local, Protecció Civil i Servici d’Educació. El cicle formatiu culminarà el 16 de desembre de 2020 amb sessions obertes a l’alumnat i professorat de la Universitat Popular de València i voluntariat del Tercer Sector de la ciutat.

Donades les dificultats en els aforaments a conseqüència de les restriccions imposades per la covid-19, i també per l’interés suscitat per part del funcionariat, les sessions es repetiran abans de finalitzar l’any i també en 2021. La formació s’obrirà també a tots els servicis municipals, així com a aquelles associacions del Tercer Sector que la sol·liciten i als quals no ha sigut possible atendre en aquesta primera edició.

El regidor de Salut i Consum, Emiliano García, ha expressat el seu convenciment que “amb aquesta mena d’actuacions enfortim el nostre treball en pro d’una ciutat més saludable” i considera que “entre tots i totes aconseguirem l’objectiu de prevenir o, almenys, disminuir el nombre de suïcidis a la nostra ciutat”. Així mateix, el regidor ha posat l’accent “en la necessitat que tant l’administració com la societat valenciana es bolque amb aquesta problemàtica, sobretot en moments tan complexos com els actuals, marcats per aquesta dura de pandèmia, en els quals augmenta l’aïllament de les persones i es dificulta la petició d’ajuda”.

Per la seua part, Aarón Cano, regidor de Protecció Ciutadana, ha manifestat la importància de formacions específiques com la que s’està impartint a Policia Local i Bombers de València perquè “millorarà l’atenció i la resposta dels nostres agents i bombers davant situacions tan difícils com aquestes”, ha indicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × un =