25n
25N
25N

La Policia Local d'Alzira ofereix un curs de formació sobre detecció de drogues

La Policia Local d'Alzira ofereix un curs de formació sobre detecció de drogues
30/10/2019 -

30 agents del cos de la Policia Local han participat en el curs de formació en matèria de detecció de drogues que ha tingut lloc des del 21 al 25 d’octubre al MUMA. Es tracta d’una formació específica organitzada per l’Ajuntament d’Alzira i amb l’homologació oficial de l’IVASPE.

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez i la Regidora de Seguretat Sara Garés van acudir a l’apertura del curs i van donar la benvinguda als participants, agents de la Policia Local d’Alzira així com i d’altres poblacions.

El curs, d’una duració de 25 hores, ha constat d’una part teòrica i una altra pràctica. Durant el control realitzat en la via pública, es van realitzar proves de detecció de drogues a 5 conductors, dels quals 2 van donar un resultat positiu en drogues en l’organisme.

Les últimes modificacions legislatives afecten directament la labor de la Policia Local, la qual cosa fa necessari que es realitze una formació específica i homologada en matèria de detecció de drogues en conductors, per tal d’habilitar els agents de policia per a la seua detecció correcta, eficaç i legal i prestar un servei de qualitat, professional i eficaç.

L’objectiu d’aquesta formació és que l’agent conega com afecten les drogues en la conducció i la seua regulació en l’àmbit penal i administratiu. La formació els ha aportat les eines adequades per a la detecció de signes externs, tant generals com específics, el coneixement del comportament de les substàncies i el seu temps d’eliminació i l’ús d’instruments de mesura.

Els controls per a la detecció de la presència de drogues en l’organisme consisteixen en una prova salival mitjançant un dispositiu autoritzat i en una posterior anàlisi d’una mostra salival que es trasllada a un laboratori homologat.

La preocupació de la DGT per erradicar els conductors que es posen al volant després d’haver ingerit algun tipus de substància psicoactiva és el que ha portat a aquest organisme a incrementar les sancions i posar en el punt de mira els reincidents en la Llei de Seguretat Viària.

Sanció i penes

• Conducció amb presència de drogues en l’organisme, sanció de 1.000 € i 6 punts.
• Conducció baix la influència de drogues tòxiques, estupefaents o substàncies psicotròpiques, presó de 3 a 6 mesos, o treballs en benefici de la comunitat de 30 a 90 dies i privació del dret a conduir d’1 a 4 anys.
• Negativa a sotmetre’s als controls de drogues, presó de 6 mesos a un any i privació del dret a conduir d’1 a 4 anys

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × cinc =

mercat medieval ontinyent