caixa popular

La Policia Local adquireix 10 pistoles immobilitzadores

La Policia Local adquireix 10 pistoles immobilitzadores
18/10/2017 -

La Policia Local de València ha adquirit 10 immobilitzadors elèctrics TASER i ha format un centenar d’agents de totes les unitats de districte de la ciutat i tots els torns per a garantir que aquestes armes estiguen disponibles i operatives les 24 hores del dia en qualsevol districte de la ciutat. Aquestes armes s’utilitzaran en aquelles situacions en les quals existisca un greu risc per a la integritat física de persones, policies o subjectes a controlar.

Es tracta d’unes armes de força no letal que permeten la incapacitació d’una persona mitjançant polsos elèctrics que interfereixen entre el sistema nerviós central i el sistema motor, sense provocar lesions ni danys greus en l’organisme i sense efectes secundaris. Disposen d’unes càmeres l’enregistrament de les quals s’activa en el mateix instant en què l’agent lleva el segur. Els enregistraments de les intervencions es remetran a l’autoritat judicial competent en el cas que siguen requerides, si no es destruiran en el termini d’un mes.

“Són un model de pistola que només s’emprarà en situacions crítiques quan siga absolutament necessari comptar amb una arma no letal com en casos de violència de gènere per a dissuadir a l’agressor” ha indicat la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato que ha afegit que aquestes situacions són “afortunadament excepcionals a València però considerem que havíem de comptar amb aquestes armes per a augmentar la seguretat”. A més, segons ha explicat Menguzzato, en comptar amb una càmera, “són unes armes garantistes” amb els drets i deures d’agents i ciutadans.

En l’actualitat, les policies de 107 països compten amb aquesta arma l’ús de la qual està previst per a totes aquelles situacions en les quals siga possible l’ús de la força o en el qual s’informa la Sala del 092 d’una agressió o de subjectes que porten armes blanques o d’impacte. En el 84% dels casos dissuadeix a l’agressor. El pressupost total d’aquesta adquisició ascendeix a 50.000 euros.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 − 4 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats