25n
Orgull
Orgull

Policia de Generalitat deté a 70 persones i detecta 126 empreses il·legals durant el primer semestre de l'any

La majoria de les infraccions s’han registrat de gener a juliol en el camp i en els sectors, tèxtil i del calçat

Policia de Generalitat deté a 70 persones i detecta 126 empreses il·legals durant el primer semestre de l'any
21/08/2021 -

La Policia de la Generalitat ha detingut a 70 persones i ha detectat 126 activitats il·legals durant el primer semestre de l’any en el marc de l”Operació Ecosub‘, que persegueix l’economia submergida. La majoria de les infraccions s’han registrat de gener a juliol en el camp i en els sectors, tèxtil i del calçat.

Fruit de les investigacions del cos, desenvolupades en col·laboració amb la Inspecció de Treball i la Seguretat Social, les conselleries de Sanitat; Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, i Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, s’ha descobert a 331 persones treballant sense contracte laboral. En total, s’ha controlat a 2.818 persones durant els primers sis mesos de 2021, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

L”Operació Ecosub’ té com a objectiu destapar empreses que desenvolupen la seua activitat al marge de la llei o que utilitzen a treballadors sense contracte, a més d’evitar la competència deslleial, l’intrusisme, la publicitat enganyosa i els fraus a la Seguretat Social o l’Agència Tributària.

Les inspeccions consisteixen a comprovar que l’empresari ha donat d’alta als seus empleats i quins l’empresa per a la qual treballen té llicència d’obertura, d’activitat o d’indústria segons l’activitat que duga a terme.

Una vegada han realitzat aquestes comprovacions, la Policia de la Generalitat informa els serveis d’estrangeria del Cos Nacional de Policia si els empleats a més de no tindre contracte laboral es troben en situació irregular o directament a la Inspecció de Treball i Seguretat Social perquè s’inicie un procediment administratiu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 10 =