25n
25N
25N

La Policia alerta de diversos intents d'estafa relacionats amb la vacunació contra la COVID-19

La Policia alerta de diversos intents d'estafa relacionats amb la vacunació contra la COVID-19
01/02/2021 -

La Policia Nacional ha alertat aquest dilluns de diversos intents d’estafa que ha detectat en relació amb el subministrament de la vacuna contra la covid-19, per la qual cosa ha demanat als ciutadans que es mantinguen alerta i només confien en les fonts oficials.

Els últims successos dels quals han tingut coneixement els agents han tingut lloc en residències de la tercera edat de la província de València, segons ha informat la Policia en un comunicat.

En tots els casos, el ‘modus operandi’ consisteix a telefonar als centres afirmant que “aviat” anava a arribar una remesa de vacunes per als residents i que, per a poder materialitzar-se el lliurament, era necessari efectuar un pagament o que, en cas contrari, la residència seria penalitzada pel departament de Sanitat.

Aquesta estafa se suma a unes altres que han sorgit en els últims mesos utilitzant com a pretext el coronavirus. Segons la Policia, al llarg de la geografia espanyola s’han donat casos en els quals els estafadors també han intentat entrar en domicilis amb la finalitat de sostraure objectes de valor fent-se passar per personal sanitari que acudia a vacunar al mateix habitatge.

Des de la Policia Nacional es recorda als ciutadans que no han de permetre l’entrada a ningú alié al seu domicili que els oferisca qualsevol servei relacionat amb la vacuna o el coronavirus, perquè actualment no s’inoculen les vacunes en els habitatges sinó en centres sanitaris o residències.

Es recorda, així mateix, que no cal fer cap pagament per a poder rebre la vacuna contra la covid-19 i recomana, davant qualsevol sospita, telefonar a la Policia al 091.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 3 =