caixa popular

Podem Paterna rebutja Intu Mediterrani: "Arrasarà més de milió i mig de metres de sòl rústic i forestal"

Podem Paterna rebutja Intu Mediterrani: "Arrasarà més de milió i mig de metres de sòl rústic i forestal"
27/07/2018 -

Podem Paterna (València) ha expressat aquest divendres la seua oposició al nou projecte de Port Mediterrani, un centre d’oci i comerç que passa a cridar-se Intu Mediterrani i que Intu Eurofund aspira a contruir en la localitat, ja que la proposta, “igual que l’anterior, arrasarà mes d’un milió i mig de metres quadrats de sòl rústic i forestal estratègic, d’un alt valor històric, ecològic i ambiental”.

Així ho ha manifestat la formació en un comunicat, després que aquest dijous la mercantil irlandesa Intu Eurofund presentara el seu nou projecte, que redueix en un 25% la seua superfície, inclou una estratègia sostenible i “compleix àmpliament amb la legalitat”.

“Assistim atònits a les estratègies artificioses amb que els promotors pretenen vendre el mateix projecte camuflat de verd, sostenible i fins i tot integrador i respectuós amb el patrimoni històric i natural”, han indicat des del grup municipal en un comunicat.
Podem Paterna ha afirmat que, a més d’impacte mediambiental, Intu Mediterrani “afectarà seriosament el comerç local i la resta de centres comercials ja instal·lats en la zona”.

“COL·LAPSE” DELS ACCESSOS I CONSUM D’AIGUA

El partit ha advertit a més que Intu Mediterrani “col·lapsarà els accessos a la ciutat de València a través de la CV-35”. En el mateix sentit, creu que aquest espai “afectarà greument la mobilitat en alguns barris de Paterna com Lloma Llarga-Valterna, La Coma, Mas del Rosari, La Pinaeta i Terramelar”.

A més, ha posat el focus en les “dades sobre les necessitats de consum d’aigua del nou centre d’oci, més d’un 20% del consum total del municipi”. “Serà el propi Ajuntament de Paterna el que haurà d’assumir el manteniment dels quasi 100.000 metres quadrats de zones verdes i vials, ens fa qüestionar si no es traduirà en un augment, solapat o no, de la càrrega tributària que haurem de pagar els veïns en els pròxims exercicis”, ha postil·lat.

Amb tot, Podem Paterna ha insistit que el ple municipal “ja va rebutjar una moció de suport a Port Mediterrani”. “Aquest fet, a més d’una moció posterior, presentada pel grup Paterna Sí Pot – Podem per a la declaració del Paratge Natural Municipal de la Mola de Paterna, que sí va ser aprovada, desautoritza l’alcalde, Juan Antonio Sagredo, quan recolza i fa publicitat gratuïta a un projecte privat en mans d’inversors estrangers amb seu en un paradís fiscal, en nom de l’Ajuntament i de tots els veïns de Paterna”, ha resolt.

Etiquetes


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − quatre =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris