25n
Orgull
Orgull

Podem vol incorporar els pressupostos de diputacions a la Generalitat i el PSPV insta a pensar-ho "amb rigorositat"

Podem vol incorporar els pressupostos de diputacions a la Generalitat i el PSPV insta a pensar-ho "amb rigorositat"
13/09/2018 -

Podem ha defès aquest dijous a Les Corts una proposta de resolució en la qual insta, entre altres mesures, a aprovar mesures urgents que incorporen els pressupostos de les diputacions provincials a la Generalitat, establir “competències clares” i permetre “acabar amb l’assignació d’obres a dit substituint-la per criteris objectius i clars”.

El PSPV, en el seu torn de rèplica, ha indicat que “una modificació d’un calat tan important com la supressió de les diputacions no pot ser objecte d’una proposta de resolució”, sinó que caldria abordar-la “amb serietat i rigorositat”.

La diputada de Podem Cristina Cabedo ha lamentat que aquesta proposta no vaja a tirar avant per decisió “tant de la dreta com de l’esquerra” –compta, això sí, amb el respatler de Compromís– quan tots estan d’acord en què les diputacions són “institucions opaques, ineficaces”.

El socialista José Muñoz ha criticat que s’associe en aquesta qüestió el PSPV amb la dreta perquè la diversitat d’opinió en qüestions com aquesta “entra dins de la normalitat democràtica”.

Segons ha dit, si cal realitzar una modificació d’aquesta envergadura, el PSPV no és partidari de fer-ho “d’una manera gratuïta que no siga rigorosa” perquè aquest tipus de decisions han d’estar “ben meditades i saber cap a on volem caminar, recordant també que se’n va a presentar pròximament la llei de governs locals”.

Ha defès la necessitat d’engegar més mecanismes de control per a no permetre que les diputacions seguisquen tenint “eixa roïna fama per les situacions que s’han anat produint” però ha advocat per una reforma constitucional per a aconseguir donar un impuls al municipalisme i la coordinació.

També el portaveu socialista, Manolo Mata, ha explicat als mitjans que incorporar el pressupost de les diputacions al de la Generalitat situaria “fatal” la Comunitat en el debat sobre el finançament, perquè són institucions “negadas” i, a més, no s’ha parlat amb elles sobre aquesta qüestió.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + 10 =