Podem València demana parar l'ampliació del Port i se sumarà a la via judicial

Guardar

Puerto valencia
Puerto valencia

El Consell de Cercles de Podem València va acordar sumar-se a la via judicial contra l'ampliació del port en una reunió mantinguda el dissabte 10 d'abril. El Consell, a més, reclama la paralització o moratòria del projecte. Aquest acord s'ha adoptat després de conéixer-se que Ports de l'Estat havia donat validesa a una DIA (Declaració d'Impacte Ambiental) de 2007 basada en una normativa de 1986, sense participació del Ministeri de Transició Ecològica i coincidint amb l'aprovació de la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica en el Congrés. Chelo Poveda, portaveu de Podem València, retrau a Ports de l'Estat que mantinga "unes posicions tan insensibles cap a la cura del medi ambient".

El Consell de Cercles de Podem València va reiterar en la seua reunió les reivindicacions de la formació habitada respecte al projecte d'ampliació del port. Així, reclama la paralització o moratòria de l'ampliació; revertir el Port de València a la situació de 2008 amb el desmuntatge dels dics d'abric i contradic "de tal forma que l'afectació a les platges del sud siga la menor possible i es facilite la seua recuperació".

A més, Podem València reclama el trasllat de la ZAL (Zona de Suport Logístic) de la punta a Sagunt o una altra ZAL que es designe per l'autoritat competent i la realització d'un corredor verd en les condicions que proposa la Comissió Ciutat-Port o les que ja va proposar València en Comú en el seu moment.

Si finalment la decisió política fora portar avant l'ampliació, Podem València considera indispensable la realització d'una nova DIA del projecte que incloga l'accés nord, juntament amb la mateixa ampliació del port amb les actuals condicions que redacte l'APV (Autoritat Portuària de València). Temen que l'accés nord, del qual actualment no s'està parlant, s'intente executar sense sotmetre als deguts controls mediambientals i sense cap participació ciutadana, com ha succeït amb el trasllat de la terminal de creuers al punt més pròxim a la ciutat, malgrat ser un dels elements més contaminants d'un port, al qual no ha volgut donar-se-li cap repercussió i ha comptat amb el suport de l'alcalde Ribó.

Aquestes mega estructures no estan justificades ni des del punt de vista econòmic ni molt menys social i mediambiental, allunyant-se del model de ciutat sostenible i amable que pretén PODEM.Finalment, el Consell de Cercles de Podem València va acordar sumar-se a la via judicial empresa per la Comissió Ciutat-Port, que compta amb el suport de més de cent organitzacions, per l'incompliment jurídic de la vigència de la Declaració d'Impacte Ambiental i pel que la formació habitada considera una discutible compensació per part d'APV a l'empresa Boluda Corporación Marítima. Com es recordarà, l'Autoritat Portuària de València va anunciar que compensaria a aquesta empresa el rescat de la concessió que té ara en el Port amb una parcel·la de més de quatre mil metres quadrats perquè construïsca en la mateixa la seua seu corporativa.

Destacats