25n
Orgull
Orgull

Podem estudiarà com desenvolupar projectes de llei de l'anterior legislatura: "No és el mateix estar en el govern"

Podem estudiarà com desenvolupar projectes de llei de l'anterior legislatura: "No és el mateix estar en el govern"
28/08/2019 -

La portaveu de Unides Podem en Les Corts Valencianes, Naiara Davó, ha indicat aquest dimecres que aquest grup parlamentari estudiarà com desenvolupar projectes de llei que Podem va presentar en l’anterior legislatura, quan no formava part de l’executiu autonòmic, perquè puguen prosperar i materialitzar-se. Així, ha indicat que “no és el mateix estar en l’oposició o estar en el govern”.

Davó s’ha pronunciat d’aquesta manera en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics celebrada en la Cambra autonòmica, preguntada pel futur d’iniciatives que Podem va plantejar en la passada legislatura, en la qual recolzava al Consell amb el seu suport parlamentari en Les Corts encara que sense formar part d’ell. Es tracta de projectes de llei pendents com els referits als expresidents, els préstecs hipotecaris o la llei de prevenció de residus.

“Són projectes de llei que hem reivindicat i hem defensat. Ara ha d’haver-hi una reflexió i un debat en el si del grup parlamentari per a veure com podem continuar duent-los a terme. Són importants”, ha respost la representant de Unides Podem. “Són propostes que hem cregut necessàries. Per això les comencem a desenvolupar i continuem veient-les necessàries. Tractem de veure com anar avant“, ha insistit.

Després d’això, Naiara Davó ha precisat que “hi ha una diferència” entre “estar en l’oposició o estar en el govern”. En aquest sentit, la parlamentària ha manifestat que “les coses es fan de forma diferent no solament per la part política sinó també per la procedimental”.

D’altra banda, preguntada pel futur de les diputacions provincials, Davó ha assenyalat que la postura del seu grup sobre aquest tema ha sigut “molt clara sempre”, després del que ha considerat que es tracta d'”institucions molt opaques” amb “duplicitat de serveis”.

“La duplicitat de serveis s’hauria d’acabar i moltes competències haurien de derivar-se cap a la Generalitat i cap a altres organismes més pròxims i institucions mes pròximes a la ciutadania com les comarcals”, ha comentat en aqueixa línia, al mateix temps que ha afirmat que “la reforma de les diputacions és necessària”.

“AUTÈNTICA BARBARITAT”

Pel seu costat, la portaveu de Vox en Les Corts, Ana Vega, ha parlat també de les diputacions en la seua roda de premsa després de la Junta de Síndics i ha asseverat que buidar-les de contingut és “una autèntica barbaritat”.

“El que cal fer és disminuir la burocràcia i la despesa pública i no incrementar-lo” ni “quintuplicar les administracions”, ha dit en al·lusió a l’impuls de mancomunitats per a assumir les competències de les corporacions provincials. Ha exposat que això és “una nova forma de crear ‘xiringuitos’ per a col·locar gent, protegits i estómacs agraïts” i ha afirmat que Vox està “en contra totalment d’aquestes maniobres del Botànic”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 5 =