25n
25N
25N

Unides Podem critica que "Vox assenyale als més vulnerables" en les seues iniciatives parlamentàries

Unides Podem critica que "Vox assenyale als més vulnerables" en les seues iniciatives parlamentàries
25/07/2019 -

La diputada de Unides Podem en Les Corts Irene Gómez ha criticat aquest dijous que “Vox assenyale en les seues iniciatives parlamentàries a les persones més vulnerables”, en relació a la iniciativa d’aquest partit que “relaciona als menors estrangers no acompanyats (MENES) amb l”augment de la delinqüència”.

En concret, els deu diputats de Vox van demanar documentació sobre els menors estrangers no acompanyats que el Consell ha acollit de 2015 a 2019, davant “l’augment significatiu de la delinqüència i l’increment substancial de detencions d’alguns d’aquests menors”. També volen tindre accés a “tots els informes emesos pels centres de menors de la Comunitat Valenciana que recullen altercats, incidents, deficiències i seguretat”.

Per contra, la parlamentària ‘habitada’ ha defensat en un comunicat que “la infància i l’adolescència són dos col·lectius que van estar abandonats abans de l’arribada de les forces progressistes a la Generalitat en 2015”.

I és que, per a Podem, “a partir de la legislatura anterior va ser quan des del Botànic es va començar a treballar per a millorar la vida de xiquets i adolescents, inclosos els menors no acompanyats, als quals cal protegir, coordinant i cooperant des de tots els nivells territorials”.

“POPULISME CARCA”

Davant peticions com la de Vox, la diputada ha posat el focus en la necessitat de “molta pedagogia dirigida als qui veuen com un problema social la presència dels menors no acompanyats, tirant mà d’un populisme carca que discrimina i reflecteix un gran desconeixement de la legislació per part de la formació d’ultradreta”.

Ha retret a la formació que “amb el pretext de la seguretat dels treballadors dels MENAS, demane informació sobre aquests menors, argumentant que els índexs de delinqüència juvenil han augmentat i que s’han produït més detencions d’aquests menors”.

“Mai des de les Corts o des de qualsevol altra institució s’ha de treballar contra les persones, sinó per i per a les persones”, ha reivindicat, per a advertir que “és clar que el grup parlamentari Vox està demostrant fefaentment amb les seues iniciatives que la discriminació de les persones més vulnerables és l’eina que utilitza per a excloure i segregar”.

Per tot això, Unides Podem “dubta” que aquesta iniciativa haja de ser tramitada pel parlament valencià, en ser ” discriminatòria” i poder arribar a “vulnerar el dret a la protecció dels menors”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × quatre =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
diputacion covid19