caixa popular

Podem critica a Fulgencio per "preocupar-se" dels contractistes en la V-21 i no pels drets de la ciutadania"

Arxiu E.P

Podem critica a Fulgencio per "preocupar-se" dels contractistes en la V-21 i no pels drets de la ciutadania"
12/07/2018 -

Podem ha criticat aquest dijous al delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, a qui ha acusat de “preocupar-se” pels drets dels contractistes i adjudicataris de la 21-V però “no li hem escoltat una paraula sobre els drets de la ciutadania, a qui solament es consulta cada quatre anys”.

Així ho ha indicat en un comunicat després d’unes recents declaracions de Fulgencio qui va apuntar dimarts passat que el problema de la V-21 es pot arreglar fins a on els expedients administratius, les licitacions, “no estiguen concluses, en tot allò que siga possible asseure’s a una taula sense vulnerar els drets de contractistes i adjudicataris”.

Segons el parer de la formació habitada, afirmar que el límit a la negociació d’alternatives al tercer carril de la V-21 sobre terrenys “protegits” de l’Horta són els expedients administratius és “reduir una qüestió estratègica i amb greu impacte ambiental i territorial a una visió merament burocràtica”.

Per a Podem, “resulta sorprenent la inconsciència amb la qual el nou executiu s’ha llançat a donar per vàlides algunes infraestructures projectades per anteriors Governs del Partit Popular, obres no prioritàries, amb un elevat cost social, econòmic i mediambiental, que ha suscitat el rebuig per part de la patida ciutadania, a la qual ningú, ni Foment, amb l’anterior ministre De la Serna al capdavant, ni els alcaldes dels municipis afectats, Alboraia i València, ni l’actual titular de la cartera de Foment, el valencià José Luis Ábalos, han consultat”.

“La desprotecció a la qual es veuen sotmesos la ciutadania i el territori sembla no importar-li a ningú”, ha apuntat la diputada en el Congrés Rosana Pastor. “Ningú els ha preguntat i entre els drets de la ciutadania està el de ser escoltats i el dret a mantenir el patrimoni cultural, mediambiental i econòmic que suposa ser els ‘usufructuaris’ d’aqueix enclavament únic que és l’horta mediterrània i ampliació de V-21 amenaça greument la pervivència d’aquest ecosistema”, ha manifestat.

Per la seua banda el diputat autonòmic Antonio Montiel ha subratllat que el contracte “no ha tirat a caminar, mentre que ni tan sols s’ha procedit a informar els titulars de les parcel·les afectades (que van ser citats la passada setmana i començaran a ser rebuts a partir del pròxim 23 de juliol), els quals desconeixen encara els termes de la possible expropiació, com tampoc s’ha dut a terme el replanteig del projecte”.

ÉS POSSIBLE LA SUSPENSIÓ DEL CONTRACTE

En aquestes condicions, ha assegurat que la suspensió del contracte “és perfectament possible, i amb un cost molt reduït, fent ús de les prerrogatives que la Llei de Contractes del Sector Públic atorga a l’administració contractant”.

Per la seua banda, la regidora de València en Comú, Maria Oliver, reclama que es compleix l’acord del ple de l’Ajuntament de València i es paralitze l’ampliació per considerar-la “innecessària, contraria als interessos de territori i a les polítiques de mobilitat de la ciutat”. “Ens sembla una alternativa molt perillosa perquè potencia un model incompatible amb la nostra aposta de futur per una façana marítima”, ha asseverat.

Podem ja ha sol·licitat formalment una entrevista amb el ministre José Luis Ábalos a la qual puguen assistir també membres del col·lectiu ciutadà Per l’Horta. “És important que la veu dels experts de la societat civil siga escoltada a l’hora de planificar”, ha dit, per a afegir que aquest dijous sol·licitaran novament la paralització del projecte i que el ministre “fixe al més prompte possible la data per a aquesta reunió”.

“Solament suspenent el contracte i paralitzant la previsió d’expropiacions encara sense iniciar, pot ser creïble la voluntat del Ministeri de Foment d’aconseguir acords per a considerar totes les alternatives possibles, inclosa l’alternativa 0. Exigim que s’òbriga una taula de treball amb participació de totes les parts implicades, Ministeri, Generalitat, ajuntaments i col·lectius socials i veïnals on es puga dialogar sense corredisses i raonant totes les alternatives”, ha reclamat Montiel.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 14 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris