25n
Orgull
Orgull

Podem creu que l'anunci del Consell sobre control del preu de lloguer "arriba tard i no és eficaç"

Arxiu

Podem creu que l'anunci del Consell sobre control del preu de lloguer "arriba tard i no és eficaç"
02/09/2018 -

Podem considera que l’anunci realitzat per la Conselleria d’Habitatge a l’agost respecte a analitzar les zones amb major pressió en els preus del lloguer i estudiar mesures per a controlar el seu increment “arriba tard i no és eficaç”.

El departament que dirigeix María José Salvador està analitzant les zones i municipis de la Comunitat amb “major pressió” en els preus del lloguer amb l’objectiu d'”intentar controlar una situació que s’ha tornat insostenible” i han mostrat “preocupació” per la “pràctica desaparició” dels habitatges de “lloguer assequible”.

En un comunicat, el coordinador del grup parlamentari de Podem, César Jiménez, ha manifestat que “la bambolla del lloguer privat que la Conselleria sembla haver descobert ara és una constant que porta més de tres anys en ascens” i ha advertit que “no té sentit iniciar ara una fase d’estudi i comprovació, que retardaria més intervenir sobre una realitat creixent”.

Al seu judici, “la qual cosa fa falta és implementar ja mesures que corregisquen el problema abans que siga massa vesprada”. Algunes d’aqueixes mesures, ha recordat, les va proposar el seu grup durant l’elaboració dels Pressupostos de 2018 i en Les Corts, però “la falta d’agilitat per part de la Conselleria impossibilita a hores d’ara acabar amb el problema durant aquesta legislatura, per la qual cosa l’anunci de l’estudi sembla més un llavat de cara assumint que ja no queda temps i cercant una redempció anticipada”.

Altres mesures factibles que ajudarien a controlar i alleujar la bambolla del lloguer estan contemplades ja en la Llei de Funció Social de l’Habitatge, com el mapatge d’habitatges buits, “que ja podria haver-se efectuat des del moment de l’aprovació de la llei”.

No obstant això, ha criticat Jiménez, Habitatge “va preferir traslladar aquesta responsabilitat als municipis i, a més, excusant-se en el recurs d’inconstitucionalitat –que només afectava uns articles determinats–, han acabat per sepultar una llei important i positiva que ja no tindrà recorregut eficaç aquesta legislatura”.

Finalment el diputat ha lamentat que la Conselleria “barrejara” dues problemàtiques diferents, l’habitatge social “on efectivament és necessari aplicar mesures per a aconseguir que totes les persones tinguen un habitatge digne al marge de la seua capacitat econòmica” i la bambolla del mercat privat d’habitatges de lloguer, “on tradicionalment han accedit les famílies amb ingressos suficients, però que en l’actualitat estan sent expulsades per l’elevat preu i l’escassetat d’habitatges”.s

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + divuit =