25n
Orgull
Orgull

Podem demana limitació d'altures en les edificacions i rebutja l'hotel de 15 plantes en el PAC del Cabanyal de València

Podem demana limitació d'altures en les edificacions i rebutja l'hotel de 15 plantes en el PAC del Cabanyal de València
16/04/2019 -

La candidata a l’alcaldia de València per Podem, María Oliver, ha presentat al·legacions de Podem al Pla Especial del Cabanyal (PAC) aquest dimarts després de reunir-se la passada setmana amb els col·lectius del barri que estan impulsant al·legacions. Les principals “preocupacions” de la formació morada són “la proliferació de lloguers turístics en el barri, la limitació d’altures per a les edificacions i el rebuig al futur hotel de quinze plantes”.

En les seues al·legacions, Podem planteja que el lloguer turístic en el barri marítim valencià no supere el deu per cent en tota la zona d’aplicació del PAC. És a dir, es planteja una limitació al 10% en cada edificació/poma i el mateix límit per al total del barri, segons han explicat en un comunicat.

Podem ha assenyalat que “comparteix les objeccions veïnals que assenyalen l’incompliment dels principis d’ocupació racional del sòl (LOTUP) i dels objectius del PAC mateix”. “El PAC no prioritza la rehabilitació enfront de la nova construcció, els edificis projectats no respecten i preserven el paisatge del barri, dissenya zones verdes insuficients i incoherents amb la història de la zona i, malgrat nomenar-ho, no adopta mesures eficaces contra la turistificació i la gentrificació”, han criticat.

En les seues al·legacions consideren “inadequat” que en el PAC, “malgrat que es marca com a objectiu combatre la gentrificació, les seues mesures no van encaminades a atenuar eixe procés, sinó a agreujar-ho”. Podem també coincideix amb les al·legacions veïnals pel que fa a “mostrar com a innecessari i amb un impacte paisatgístic i ambiental negatiu, l’hotel de 15 plantes projectat en l’anomenat PAI Piscines”.

Així mateix, han argumentat que les infraestructures verdes són “el principal instrument urbanístic per a combatre els efectes del canvi climàtic”. “No obstant açò, el tipus de zones verdes que planteja el Pla s’han dissenyat obviant els efectes del canvi climàtic, com són l’augment de la temperatura (i les conseqüents illes de calor en la ciutat) i les sequeres i amb escassa coherència amb la trama urbana del barri, en incorporar edificis en altura en forma de mur que impedeixen l’entrada de brises marines”, han posat en relleu.

També han apuntat que “es comptabilitzen rotondes com a zones verdes i elements urbans d’escàs valor mediambiental i inaccessibles per al veïnat”. “Aquesta circumstància, sumada a l’augment de població previst implicaria una reducció considerable de zona verda per habitant al barri, molt per davall dels estàndards mínims recomanables”, han agregat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 1 =