25n
25N
25N

València treballa en la poda del pi centenari dels Jardins de Monfort

València treballa en la poda del pi centenari dels Jardins de Monfort
28/10/2020 -

El vicealcalde de València i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha explicat que es tracta d’un arbre monumental de grans dimensions i per tant s’ha requerit la col·laboració de bombers, policia local i la sala de control de trànsit. Segons el vicealcalde, “aquesta actuació respon al compromís del govern municipal per cuidar la nostra infraestructura verda, els nostres arbres i jardins”. Campillo ha destacat que “els arbres monumentals formen part de la història i la vida de la ciutat, a més de donar uns servicis ecosistèmics de primera magnitud”.

L’Organisme Autònom de Parcs i Jardins Singulars ha començat aquest dimecres els treballs de poda del pi centenari del Jardí de Monfort. L’arbre està catalogat oficialment com a “monumental” i per això, com ha assenyalat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, “tenim un deure de conservació”. En aquest cas, s’està procedint a la poda de la copa de l’arbre per tal d’estabilitzar-lo i evitar problemes en cas de tempesta o pluges torrencials. A més, Sergi Campillo, ha ressaltat que “els arbres són éssers vius que necessiten un manteniment perquè també pateixen malalties i com a éssers vius que són, també acaben morint per l’edat. Amb aquests treballs els garantim una bona salut perquè la seua vida siga la més llarga possible”. En aquest sentit, el vicealcalde ha explicat que es fan inspeccions setmanals amb mesuradors per comprovar la inclinació de l’arbre i poder actuar davant de qualsevol canvi, com és el cas.

Aquest pi centenari és un arbre de grans dimensions i per això han requerit l’ajuda dels bombers per arribar a la copa mitjançant la cistella incorporada en els seus camions. També aquesta actuació compta amb la col·laboració de la policia local i la sala de control de trànsit perquè els treballs afecten la circulació del carrer professor Doctor Severo Ochoa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 13 =