25n
25N
25N

Una manifestació demana polítiques per a frenar la pobresa i el canvi climàtic

La manifestació de Pobresa Zero sota el lema ‘Ens volem sense pobresa i defensant el planeta’ ha recorregut els carrers del centre de València

E.P.

Una manifestació demana polítiques per a frenar la pobresa i el canvi climàtic
19/10/2019 -

Una manifestació convocada pel col·lectiu Pobresa Zero ha reivindicat aquest dissabte en el centre de València polítiques “actives i valentes” contra la pobresa. A més, enguany, l’organització ha “posat el focus” en el canvi climàtic i en les dones, el col·lectiu “que més pateix la pobresa”, s’ha manifestat en altres deu municipis de la Comunitat Valenciana.

Sota el lema ‘Ens volem sense pobresa i defensant el planeta’, els manifestants s’han congregat en la plaça Alfons el Magnànim al voltant de les 18 hores d’aquest dissabte, i han mostrat pancartes amb missatges com a ‘Més fets i menys promeses’, ‘Ens volen sense pobresa i defensant el planeta’ i ‘Rebel·la’t per la pobresa’.

Amb aquesta mobilització, el col·lectiu Pobresa Zero ha denunciat que més de 2.000 milions de persones es troben en situació de pobresa en el món i 700 milions en risc de pobresa extrema. Així, ha exigit polítiques “actives i valentes” per a “superar un model econòmic injust i avançar cap a economies i mercats que incorporen els aspectes socials i ambientals, la salut i el benestar de totes les persones, la cura i la sostenibilitat de la vida”.

Segons ha explicat la portaveu de Pobresa Zero, Maite Puertes, en aquesta ocasió l’organització “posa el focus en el canvi climàtic, que en els últims anys ha desplaçat a 27 milions de persones a tot el món, i en les dones, ja que és el col·lectiu que més pateix la pobresa”. Segons ha denunciat, que el treball no pagat que realitzen les dones equival a una huitena part de la riquesa mundial.

En la Comunitat Valenciana, el 93% de les llars monoparentals estan encapçalats per dones. Així, el col·lectiu ha advertit que el 32% de les dones i el 28% dels homes es troben “en risc de pobresa o exclusió”, i ha denunciat que el 34,7% de les pensions –342.000 persones, 25.000 més que l’any anterior– en la Comunitat està “sota el llindar de la pobresa”.

La portaveu ha explicat que “si no es prenen mesures respecte al canvi climàtic, 100 milions de persones més acabaran en l’extrema pobresa en els pròxims 10 anys, segons dades de la FAO”.

Pobresa Zero ha advertit que, entre 2030 i 2050, el canvi climàtic causarà 250.000 morts a l’any més sol a causa de la desnutrició, la malària, la diarrea i els colps de calor, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

DEMANEN EL “TREBALL ACTIU” DEL GOVERN

Des del col·lectiu també han reclamat el suport i el “treball actiu” del govern espanyol per a l’aprovació “definitiva” del Tractat Vinculant sobre Empreses Multinacionals i Drets Humans que s’està negociant durant aquesta setmana en Nacions Unides.

En aquesta línia, han demandat una política fiscal “justa” i que “les grans corporacions paguen els seus impostos d’acord amb els seus guanys”.

D’altra banda, han exigit als governs de la Unió Europea el compliment del Pilar Europeu de Drets Socials i de la consecució dels objectius de reducció de pobresa plantejats per l’Estratègia Europa 2020, una estratègia “pel creixement intel·ligent que pretenia que Europa isquera enfortida de la crisi i convertir a la Unió Europea en una economia intel·ligent, sostenible i integradora”.

Finalment, han animat a la ciutadania a “prendre consciència i ser coherents, evitant la cultura consumista del benefici al curt termini”, així com “canviar hàbits de consum, ser conscients de la realitat, o consumir productes de proximitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 16 =