25n
25N
25N

La Pobla de Vallbona vota per a decidir el futur de la Cisterna del s. XVI

La Pobla de Vallbona vota per a decidir el futur de la Cisterna del s. XVI
04/12/2019 -

La Pobla de Vallbona finalitza el procés de votació per decidir el futur de la Cisterna del segle XVI. La proposta guanyadora preveu la recuperació de l’espai interior tancat amb un ambient fosc. L’accés visual a la cisterna es farà d’una banda mitjançant un envidrat a les restes de la volta de l’escala i de l’altra una finestra lateral que permetrà contemplar l’interior de la troballa arqueològica.

En la part superior es preveu la construcció d’una plaça elevada que permetrà el seu ús per part del veïnat i que recuperarà a més la torreta que hi havia antigament a la plaça. La cisterna serà accessible i visitable al seu interior a través de l’escala original.

L’alcalde, Josep Vicent Garcia, ha manifestat la seua satisfacció per la participació del veïnat en les votacions i que siguen ells qui han triat el futur de la Cisterna. “És un element patrimonial important del nostre poble al qual tots tenim molta estima i amb aquest projecte podrem recuperar-lo per a usos culturals i visites patrimonials que permeten explicar la nostra història”.

La Cisterna de la Pobla està datada en el s. XVI i va ser soterrada l’any 1971 pel consistori. A finals de 2018 l’Ajuntament va iniciar els treballs per comprovar l’estat de conservació que van finalitzar amb la recuperació d’una de les cisternes més importants de València i en molt bon estat de conservació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × tres =