25n
25N
25N

El govern de la Pobla de Vallbona presenta el programa d'actuacions enfront de la COVID 19

El govern de la Pobla de Vallbona presenta el programa d'actuacions enfront de la COVID 19
15/04/2020 -

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha fet públic el Pla d’Actuacions enfront del COVID.19. Es tracta d’un document amb mesures que s’han aplicat durant el primer mes de confinament i la declaració de l’Estat d’Alarma. El document recull les actuacions en 13 àmbits diferents i que tenen en els Serveis Socials, les mesures econòmiques de suport a la família i els Serveis Municipals les principals claus.

Pel que fa a la política de Serveis Socials, l’Ajuntament ha duplicat les ajudes en aquests 3 primers mesos de l’any amb i s’han incrementat les ajudes a famílies vulnerables portant menjar a cuinat a casa amb la col·laboració del Banc d’Aliments, xecs d’alimentació a menuts que no tenen el suport del menjador escolar i l’agilització de la concessió d’ajudes.

En matèria econòmica, s’han ampliat els terminis de tots els tributs municipals per facilitar el pagament al veïnat i autònoms de la localitat. En aquest sentit, l’impost sobre els vehicles i guals amplia la data màxima de pagament fins al 15 de juliol, l’IBI i el fem es podrà pagar fins al 30 de novembre i l’IAE fins al 30 de desembre.

Des de l’Ajuntament se suspenen també altres tributs com el del Mercat Municipal, el cànon dels bars dels edificis públics i les taxes de l’escoleta infantil i el transport escolar.

La Pobla va ser un dels primers municipis a aplicar les mesures de tancament d’espais públics i la neteja diària de carrers amb una solució de lleixiu, fins i tot abans de la declaració de l’Estat d’Alarma i que el govern central establira aquestes recomanacions. En aquest sentit, el regidor de Serveis Municipals, Juan Aguilar, ha assenyalat que amb l’entrada en vigor del contracte de neteja fa un any, la Pobla disposa de suficients efectius per a fer la tasca sense haver de recórrer al suport de llauradors com altres municipis.

L’alcalde, Josep Vicent Garcia ha destacat que el Pla d’Actuació és un document viu al qual s’incorporaran totes aquelles mesures que calguen per a donar suport als veïns i autònoms. “La bona situació econòmica de l’Ajuntament, amb 5 anys seguits de superàvit, l’últim de 2 milions d’euros, fa que ara es puga fer front a aquesta crisi social i també econòmica amb suficients recursos públics” ha assenyalat l’alcalde. Garcia ha afirmat que “No volem que ningú es quede desemparat i tot el govern està treballant per atendre les necessitats que s’hi presenten al municipi i que no cobrisquen altres administracions”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × dos =

bombers
CCCC
bombers