25n
25N
25N

El plurilingüisme s'aplicarà en Secundària el pròxim curs

El plurilingüisme s'aplicarà en Secundària el pròxim curs
04/02/2020 -

La Conselleria d’Educació ha convocat als sindicats del sector docent per a traslladar-los les accions que està duent a terme amb l’objectiu de garantir la correcta aplicació del plurilingüisme en Secundària el curs que ve. Entre elles, figura la formació del professorat i reunions amb els equips directius, informen fonts sindicals.

La directora general d’Innovació i Ordenació i la cap de servei d’Educació Plurilingüe han mantingut aquest dimarts una trobada amb representants dels sindicats.

Durant la reunió, la Conselleria ha explicat totes les accions que s’estan realitzant i les quals es duran a terme pròximament “per a garantir la correcta aplicació del plurilingüisme en Secundària, Formació Professional i Formació de Persones Adultes, prevista per al pròxim curs”, assenyala el Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV).

Aquestes accions, detalla l’entitat en un comunicat, contemplen des de “reunions amb les direccions dels centres a la formació prevista per al professorat, passant pels materials i informacions que s’estan facilitant en els centres com les possibilitats de distribució horària per llengües vehiculares i les diferents propostes que s’estan treballant per a fer una aplicació més flexible de l’anglés com a llengua vehicular”.

En el torn d’intervencions dels sindicats, STEPV ha agraït la convocatòria d’aquesta reunió per a informar els sindicats i la disponibilitat de la Direcció General per a aclarir qualsevol aspecte. Al mateix temps, aquesta organització ha expressat la seua “preocupació per la càrrega que suposa a la majoria del professorat la formació en llengua estrangera i la impartició de la seua matèria en anglés, especialment amb un nivell tan mínim com el B2, que és el que actualment s’està exigint”.

Per això, ha proposat que “la càrrega de l’anglés ha de recaure sobre el professorat d’anglés, amb desdoblegaments d’aula i més dotació d’aquest professorat, ja que és el competent per a l’adquisició” de l’idioma.

“D’aquesta manera –argumenta STEPV– també evitaríem els problemes viscuts en l’aplicació del plurilingüisme en Infantil i Primària i que han afectat procediments com el concurs de trasllats, les comissions de serveis i les adjudicacions de professorat interí”.

La Directora General d’Innovació i Ordenació, de qui depén l’aplicació del plurilingüisme, ha informat, segons STEPV, que “s’està treballant en eixa idea, és a dir, en què el professorat d’anglés tinga més pes en l’aplicació del plurilingüisme, però també s’està treballant perquè els docents d’altres matèries tenen la competència suficient per a poder vehicular les seues matèries en anglés, si així es determina”.

La mateixa font agrega que la directora general “ha volgut traslladar el missatge que no es vol obligar al professorat que considere que no té la competència suficient a impartir docència en anglés i per això s’està treballant en projectes i accions pedagògiques diverses que també complisquen amb els percentatges requerits per la llei”.

VEGA BAIXA

Finalment, STEPV també s’ha preguntat per la manera en què s’aplicarà la llei a la Vega Baixa, “ja que el conseller d’Educació i el secretari autonòmic van informar les direccions dels centres d’aquesta comarca que es realitzaria de manera progressiva”.

La resposta de la Direcció General ha sigut que “així serà i que s’està treballant amb els centres per a fer-ho efectiu i han llançat un missatge de tranquil·litat a la comunitat educativa davant les informacions que des d’alguns sectors s’han manat a l’opinió pública últimament i que no tenen res a veure amb la realitat”, conclou STEPV.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 14 =

bombers
CCCC
bombers