caixa popular

"En el plurilingüisme, PP i Ciutadans competeixen a veure qui és més de dretes"

El portaveu del PSPV critica que Rajoy “vinga a la Comunitat a atacar la llei de plurilingüisme i no a anunciar inversions”

"En el plurilingüisme, PP i Ciutadans competeixen a veure qui és més de dretes"
19/02/2018 -

Jorge Rodríguez, portaveu del PSPV-PSOE, ha criticat aquest matí l’actitud de Rajoy i els membres del seu govern perquè el president “vinga a la Comunitat Valenciana i no diga ni una sola paraula sobre els casos de corrupció del seu partit, que no faça cap proposta en matèria d’infrafinançament dels valencians”. No obstant això, ha indicat que “sí que té temps per a atacar la nostra llengua i la llei de plurilingüisme. Sembla que hi haja una carrera entre el PP i Ciutadans a veure qui dels dos és més de dretes”.

I és que, la passada setmana es va aprovar en les Corts Valencianes la nova llei educativa de Plurilingüisme que fixa en un 25% el temps mínim lectiu impartit en cada llengua cooficial (el castellà i el valencià), i entre un 15% i un 25% en anglés. Va eixir endavant amb el vot en contra dels populars i la formació taronja.

El dirigent socialista ha advertit que “els valencians i valencianes no necessitem que vinga ningú a crear més problemes dels quals ja tenim. Amb els quals hem heretat, ja tenim suficient. El que trobem a faltar és que vénen a deixar-se veure però no a invertir a la Comunitat Valenciana”.

Enfront de la discriminació a la qual sotmet el Govern de Rajoy a la Comunitat, Jorge Rodríguez ha recordat les inversions en matèria educativa del Consell de Ximo Puig. En aquest sentit ha indicat que “Xarxa Llibres és la proposta més acceptada en matèria educativa pels ciutadans en l’últim baròmetre de la Generalitat. Un 68% la consideraven la més interessant. El Consell va destinar 29 milions d’euros en el primer curs i 32 en l’actual. Per tant, en política, les prioritats no es demostren amb discursos, sinó dotant-les de pressupost i convertint-les en realitat”.

El president de la Diputació de València ha destacat la col·laboració entre les diferents administracions en els projectes educatius del Govern valencià: “No estem per a competir entre nosaltres sinó per a cooperar. Era imprescindible canviar de paradigma i deixar de considerar les administracions com a trinxeres i passar a utilitzar-les com a front comú per a aconseguir el benestar de la ciutadania. Açò ho hem vist en Xarxa Llibres, un projecte en el qual han col·laborat les tres diputacions i tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana. S’han adherit el 100% dels centres públics i el 73% dels concertats”.

No són els únics casos de col·laboració, Rodríguez ha esmentat també “el programa d’eficiència energètica, al que s’han destinat 14 milions d’euros des de principi de legislatura per a millorar les portes i finestres dels centres educatius. El paradigma d’aquesta cooperació és el programa Edificant, amb més de 200 localitats que han sol·licitat participar i 2500 actuacions que s’estan valorant”.

“Som una comunitat bilingüe”

Per la seua banda, la secretària d’educació de l’executiva del PSPV-PSOE, Inma Sánchez, ha manifestat que s’està complint el programa electoral amb el qual el partit va concórrer a les passades eleccions: “En els pressupostos, encara que són ajustats i ens agradaria que foren majors, és veritat que els estem gastant eficientment. L’eficiència, l’eficàcia i l’ètica són fonamentals per a fer política. Nosaltres ens dediquem a treballar per un millor sistema educatiu valencià”.

Respecte a la llei de plurilingüisme, Inma Sánchez ha assegurat que “el nostre objectiu és que l’alumnat aprenga castellà, valencià i anglés, independentment de la seua condició econòmica. Som una Comunitat bilingüe. Cada centre, juntament amb les famílies, tindrà llibertat per a triar el seu idioma vehicular partint d’uns percentatges establits i que garanteix l’aprenentatge de les dues llengües oficials de la Comunitat”.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 9 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC