El Ple sol·licita, de manera unànime, l'homologació del Museu del Corpus - Casa de les Roques

Guardar

Imatge d'una de les Roques del Corpus
Imatge d'una de les Roques del Corpus

El Ple de l'Ajuntament ha aprovat hui per unanimitat sol·licitar la regulació de la situació del Museu del Corpus - Casa de les Roques, és a dir, la seua homologació com a museu oficial de la Generalitat. Tota la Corporació ha donat suport a la proposta realitzada pel regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, en la mateixa línia d'allò que ja s'ha efectuat amb el Museu Faller.

Fuset ha agraït el suport de tots els grups polítics municipals, i ha recordat que l'homologació del Museu del Corpus obri la possibilitat que puga optar a subvencions oficials, «però sobretot implica reconéixer i protegir la dignitat d'una de les festes grans de la ciutat». De fet, ja s'han iniciat les obres dirigides a aconseguir l'homologació definitiva, la qual cosa implica que el museu estarà tancat al públic durant les tasques. El projecte d'actuació té un pressupost de 60.000 euros.

Malgrat el suport dels grups polítics, tant el PP com a Ciutadans han matisat les seues posicions: el popular Félix Crespo ha subratllat la labor dels anteriors governs, mentre que Amparo Picó, de Ciutadans, ha lamentat l'estat del sostre del museu. El regidor Pere Fuset ha agraït el suport a la seua proposta, però ha defensat que les iniciatives de dignificació de la festa i del museu han sigut obra bàsicament de l'actual govern municipal, «atés que abans no hi havia tres museus de cultura festiva, sinó tres magatzems de festes». Pel que fa a les obres estructurals, l'edil ha informat que estan en marxa, i s'ha estudiat la forma de dur-les a terme sense haver de traslladar les Roques a una altra ubicació.

L'ORGANISME AUTÒNOM DE PARCS I JARDINS I L'ESCOLA MUNICIPAL DE JARDINERIA

Durant la sessió plenària, ha sigut aprovat l'organigrama i la plantilla de l'organisme autònom municipal de Parcs i Jardins Singulars i de l'Escola Municipal de Jardineria i Paisatge. La proposta, que ha portat al Ple la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha tirat endavant amb el suport del Govern Municipal i del grup Ciutadans, mentre que el grup Popular ha votat en contra.

Tal com ha explicat Soriano, des de l'any 2012, en què es va crear l'organisme, no s'havia aprovat cap organigrama, per la qual cosa s'ha plantejat aquest que adapta la plantilla a l'actual situació i a l'increment previst de treball: cal tenir en compte que han sigut adscrits el Parc Gulliver i el Parc de Malilla a la gestió municipal directa, i de seguida ho seran el Parc Lineal de Benimàmet, i més endavant, el Parc Central. A més, s'ha produït un increment de les tasques de neteja en dissabtes, diumenges i festius en el Jardí del Túria. I a tot açò se suma que des de 2013 han sigut adscrites 57 fonts, que presentaven mal estat, sense que això es traduïra en dotació major de plantilla. Finalment, a les necessitats de personal s'uneixen les necessitats de tècniques elementals que no estaven cobertes, com ara control de magatzem, i departaments de qualitat, jurídic, d'informàtica, i de recursos humans.

La regidora popular Maria Àngels Ramón-Llin ha criticat agrament la iniciativa, i ha arribat a qualificar el nou organigrama de «tapadora de recomanats», en contrast amb el regidor de Ciutadans José María Bravo, qui ha donat suport a la iniciativa del Govern Local, i ha assegurat que de governar ells, «adoptarien el mateix organigrama». La regidora Soriano ha recordat que l'instrument compta amb l'informe de conformitat de la Intervenció Municipal, i compleix les pautes marcades per l'Ajuntament en concepte d'increment salarial.

Durant la sessió plenària també s'ha aprovat una modificació de la plantilla del personal municipal 2018 que, encara que menuda, ha suscitat també un intens debat entre el regidor de Personal, Sergi Campillo, i el seu antecessor en el càrrec, el popular Vicente Igual.

La modificació s'ha aprovat amb els vots de l'equip de Govern i el suport de Ciutadans, però el grup popular, que s'ha abstingut, ha retret el regidor Campillo per «falta de planificació» i l'ha acusat d'«incrementar les despeses malgrat tenir menys funcionaris». El delegat de Personal ha desmentit aquestes acusacions, i ha recordat que a la seua arribada al Govern, «la plantilla estava a punt de col·lapsar, se li havien retallat drets, i emmalaltia per la falta de convocatòries d'oposicions durant anys».

VALÈNCIA, LÍDER DEL CONSORCI EUROPEU MaaRe

Un altre dels assumptes aprovats hui per la Corporació ha sigut el suport de la ciutat al Consorci Europeu MaaRe, un consorci de ciutats europees que definirà una resposta conjunta als desafiaments que la mobilitat urbana sostenible planteja al segle XXI. L'equip de Govern i el grup Ciutadans han donat el seu suport a aquesta proposta del regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, pel qual la ciutat secunda aquesta iniciativa, que comptarà amb més de 50 socis, i que integren les ciutats de Berlín, Lille-Valenciennes, Tallín i Budapest, sota el lideratge de la nostra ciutat.

Tal com ha explicat Grezzi, la iniciativa ha sigut promoguda inicialment per la Universitat de València amb el suport de l'empresa ETRA, i preveu la constitució des de València d'un consorci dirigit a la creació d'una Comunitat del Coneixement i la Innovació (Knowledge and Innovation Community) KIC, de Mobilitat.

El regidor popular Alberto Mendoza ha explicat la posició del PP, que s'ha abstingut en la votació, per «manca d'informació suficient» i pels dubtes sobre «el concepte de mobilitat a promoure». El regidor de Ciutadans Narcís Estellés també ha criticat la urgència i l'escassa informació, però ha acabat donant el seu suport a la proposta per l'interés que revesteix per a la ciutat.

El bloc de punts de l'ordre del dia del Ple de hui es completa amb l'aprovació provisional del Pla Especial de Protecció dels Entorns BIC (Bé d'Interés Cultural) Jardí Botànic, Temple de Sant Miquel i Sant Sebastià i Portes de Quart. Tant el PP com Ciutadans s'han abstingut en la votació, i els dos han instat a l'executiu local a donar impuls al projecte d'ampliació del Jardí Botànic.

El regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, ha subratllat que el Pla Especial aprovat «arreplega plenament els interessos de protecció dels Béns BIC que es pretén, i també les aportacions i al·legacions plantejades per la ciutadania i entitats en el seu moment», i ha lamentat la falta de suport de l'oposició «a raó d'una possible derivació del planejament, que –ha recordat- no és l'assumpte que s'aborda hui».

Arxivat a:

Destacats