25n
25N
25N

El ple mostra el seu suport a les mesures per a garantir el bon estat de les platges

@plaayas.es

El ple mostra el seu suport a les mesures per a garantir el bon estat de les platges
31/07/2019 -

El Ple de juliol ha aprovat donar el seu suport «a totes les accions i mesures impulsades pels servicis municipals i les conselleries implicades per a garantir el bon estat de les platges i la qualitat i salubritat de les aigües de bany, així com tots els cabals i sistemes hídrics». Aquest acord, presentat com a alternativa a una moció de Ciutadans pel regidor de Platges, Giuseppe Grezzi, ha comptat amb els vots en contra dels representants del Grup Popular i Vox, mentre que els i les representants de Ciutadans s’han abstingut. També s’ha rebutjat una moció sobre l’ampliació de la V-21.

Aquesta proposta ha fet decaure una moció presentada al Ple pel grup Ciutadans, en la qual es demanava la revisió i correcció «de manera urgent» de les deficiències de senyalització i informació i cartells en tots els accessos a les platges de València. També es requeria una ampliació de les mesures de seguretat i accessibilitat, la publicació en temps real sobre l’estat de les platges i «la comunicació pública durant tot l’any de les anàlisis de les aigües de les nostres platges»

Per part de Grezzi, en representació del Govern del Rialto, s’ha considerat que tots aquests aspectes, igual que el relatiu a la realització d’una campanya de promoció de les platges, queden recollits en la proposta global que finalment ha tirat avant després d’un debat en el qual l’oposició ha criticat la gestió de la «crisi» provocada pel tancament temporal d’algunes platges. S’han referit a aspectes com la falta d’informació i la «mala imatge oferida», mentre que Grezzi ha ressaltat la necessitat de «treballar junts per a fer valdre les nostres platges», ha ressaltat l’augment del nombre de banderes blaves al municipi de València durant el passat mandat i ha recordat episodis d’abocaments i incidents ocorreguts en períodes anteriors.

AMPLIACIÓ V-21

D’altra banda, el Ple municipal ha desestimat la moció subscrita pel Grup Popular sobre l’execució del projecte d’ampliació a tres carrils al tram Carraixet-València de l’autovia V-21, amb els vots a favor del mateix Grup Popular i VOX, els vots en contra de l’equip de govern i l’abstenció del Grup Ciutadans. Respecte a aquest assumpte, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat que «el projecte ja s’està duent a terme i, per això, no té cap sentit votar a favor quan ja s’està executant». «El Ministeri de Foment ha acceptat les nostres propostes, que tenen com a objectiu reduir al màxim l’afecció a l’horta i solucionar el problema d’aquests carrils», ha afegit. Per la seua part, la regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana i vicealcaldessa, Sandra Gómez, ha expressat que «tota la informació és accessible per a la ciutadania» i que «s’ha aconseguit salvar el 30% del terreny que anava a expropiar amb el projecte inicial».

Respecte a la moció rebutjada pel Ple, el regidor del Grup Popular, Carlos Mundina, ha defensat que aquest tram pateix «constants embossos i embotellaments» i ha sol·licitat «dirigir-se al Ministeri de Foment perquè continuen amb les actuacions que suposen una millora de la seguretat viària». Així mateix, el regidor del Grup Ciutadans, Narcís Estellés, ha recalcat «el desacord dins de l’equip de govern entorn d’aquest projecte» i ha recordat que «tot el que siga protegir l’horta, tindrà el suport del seu grup».

MOCIONS LLENGUA I BANDERA ESPANYOLA

El Ple Municipal ha aprovat la moció alternativa a la presentada per VOX demanant que «les comunicacions per escrit entre els membres de la corporació municipal i els seus treballadors es realitzen en castellà o, subsidiàriament, es proporcionen tant en castellà com en valencià». La moció alternativa aprovada, presentada pel regidor Pere Fuset, contempla «respectar les disposicions del Reglament sobre l’ús i normalització del valencià en el municipi de València aprovat el 28 de juny de 1996 per unanimitat en el Ple de l’Ajuntament, plenament vigent actualment i per tant, d’obligat compliment». Aquesta moció alternativa aprovada ha rebut els vots a favor de l’equip de govern, vots en contra de VOX i l’abstenció del Grup Popular i Ciutadans.

El regidor de VOX, Vicente Montañez, ha dit que «cal garantir l’ús de les dues llengües i no exclusivament la del valencià, no entenem aquesta divisió quan l’objectiu del llenguatge és unir». El regidor del Grup Ciutadans, Rafael Pardo, ha exposat que «no donen suport a la moció presentada per VOX per la falta de claredat en l’exposició de motius i la seua redacció confusa. Entenem que en una ciutat bilingüe devíem utilitzar tots dos idiomes, per la qual cosa ens sembla excloent la proposta de VOX d’utilitzar només el castellà, per això hauria d’estar en les dues llengües». A més, la regidora del Grup Popular, María José Ferrer, ha destacat «el dret a rebre els comunicats en les dues llengües, ja que ningú ha de ser discriminat pel seu idioma».

D’altra banda, s’ha aprovat la moció alternativa presentada per l’equip de Govern, amb els vots a favor del Govern del Rialto i l’abstenció de la resta de partits, a la moció presentada per VOX per a «instar al Govern Central que vetle pel compliment de tots els municipis d’Espanya referent al respecte a la nostra bandera». La moció alternativa contempla «que es complisca la Llei 39/1981, de 28 d’octubre, per la qual es regula l’ús de la bandera d’Espanya i el d’altres banderes i ensenyes en els municipis d’Espanya».

El regidor Vicente Montañez ha defensat que «els símbols nacionals representen la defensa de la nació i herència del nostre passat i futur. És per això que ha d’ocupar un lloc preferent i no ser ultratjada». La regidora de Ciutadans, Amparo Picó, ha exposat que «aquest debat ja hauria d’estar superat, ja que els demòcrates tenim la responsabilitat de respectar la bandera espanyola. Aquesta és una moció que tracta un tema que està per damunt de les nostres competències». Així mateix, la regidora María José Ferrer ha destacat que «el Grup Popular dóna suport i defensa aquest fet, que hauria de ser una obvietat, com ocorre en la majoria de països».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 5 =

caixaontinyent