25n
25N
25N

El Ple de Mislata aprova el pressupost de 2021 amb un 17’75% d'augment en despesa social i el suport de Ciutadans i Compromís

El pressupost general per a l’any vinent, que ascendeix a 35,11 milions d’euros, ha comptat amb 17 vots dels 21 que conformen la corporació municipal

El Ple de Mislata aprova el pressupost de 2021 amb un 17’75% d'augment en despesa social i el suport de Ciutadans i Compromís
04/12/2020 -

La despesa municipal per a l’any vinent manté la reducció de la pressió fiscal consolidada durant els últims anys, i a més augmenta un 17,75% la despesa social global, reforçant ajudes i programes de Benestar Social, despesa en Educació, inversions i activitats per a Persones Majors, i també injecta un important augment en les partides de Polítiques d’Igualtat, Joventut, Cultura i Esports.

Unes xifres que per a la vicealcaldessa i portaveu socialista, Mª Luisa Martínez Mora, posen de manifest “que hem fet bé el treball, optimitzant recursos en els últims exercicis, la qual cosa ens permet ser més ambiciosos de cara al futur per a afrontar inversions”. Amb l’ànim d’ampliar el Pla Estratègic Global enfront de la covid, hi ha partides com les de Protecció de la Salut Pública o les destinades a Medi Ambient per a la millora de la neteja i desinfecció de l’entorn urbà que comptaran amb augments, d’un 5,51% i un 7,2% respectivament.

Les polítiques d’igualtat consoliden un augment del 8,5%; els programes de Cultura un 14%, les Persones Majors un 35%. Així, entre les xifres de despesa en polítiques per a les persones, totes reflecteixen pujades significatives, que aniran dirigides principalment a millorar infraestructures municipals. Biblioteques i Educació augmenten també les seues partides per a millorar el funcionament dels centres municipals i centres acadèmics de tots els nivells.

La votació ha obtingut com a resultat 17 vots a favor (PSOE, Ciutadans i Compromís) i 4 vots en contra (PP i Vox), que havien presentat prèviament esmenes parcials de transferències de despesa que no eren jurídicament viables en els termes que s’havien plantejat, i així ho ha manifestat un informe de control financer jurídic d’Intervenció que assegura que, en cas de dur-les a terme, es podrien invalidar els principis del pressupost d’acord amb el que s’estableix per la Llei d’Hisendes Locals pel que han sigut votades en contra.

A més, el ple extraordinari celebrat hui també s’ha aprovat el compte general de l’exercici 2019, que va tancar amb superàvit de 5.625.485,72 euros, alguna cosa que per a la portaveu del govern “significa que l’eficàcia del govern a l’hora d’executar el pressupost s’acosta al 99%, una capacitat que pocs ajuntaments tenen per a preveure amb tanta exactitud les xifres de despesa, una disciplina que a Mislata ens ha permés reduir l’endeutament un 75% des de 2011 fins a l’actualitat”. A més, el romanent de tresoreria va quedar en 1.299.600 euros al tancament de l’exercici anterior, un indicador del bon estat dels comptes municipals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 2 =